Bozova’da Toplu Nikah Töreni


Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde resmi nikahı olmayan 14 çift Bozova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplu nikah töreni ile evlilik cüzdanlarına kavuştu.
Bozova’da Toplu Nikah Töreni



Çatak tesislerinde gerçekleştirilen toplu nikah töreninde Kaymakam Hidayet SARI, İlçe Jandarma Komutanı Ali Abbas EYYÜBOĞLU, Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi M. Fatih AKSOY, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet KILIÇ, İlçe Müftüsü Abdulcelil ALPKIRAY, İlçe Vakıf Müdürü Veysel CAN, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nesih ÇİFTÇİ, Tarım Müdürü Sait SARAÇOĞLU, SGK Şube Müdürü Emine BOZAT, Ziraat Odası Başkanı Suphi AKSOY, Şoförler Odası Başkanı Nihat SATICI, Halk Eğitim Müdürü Mehmet ÇETİNER, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet AKGÜN, ÇATOM Sorumlusu Dilek KARA, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Muhtar Mustafa TAŞÇI ve diğer misafirler hazır bulundu.

Kaymakam Sarı yaptığı açılış konuşmasında; “Sağlıklı bir nesil oluşturmanın temelinin sağlıklı bir aile yapısı kurmak olduğuna inanarak ilçemiz sınırları içinde yaşayan ve çeşitli sebeplerle resmi nikahını yaptıramamış çiftlerimizin nikahlarını kıyarak evliliklerini resmileştirmek ve devlet güvencesine almak üzere buradayız. Türk Medeni Kanununun ve çağdaş yaşamın bir gereği olan resmi nikah toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin de temelidir. Çiftlerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.” dedi.

Kaymakam Sarı  atılan imzaların kadına duyulan saygının bir ifadesi olduğunu söyleyerek kadının geri plana atılmaması gerektiğini belirtti. Kaymakam ve davetli kurum amirlerinin birer çiftin şahitliğini yaptığı nikah töreninde Bozova Belediyesi nikah memuru, 14 çiftin nikah akitlerini gerçekleştirdi. Hayatlarının bu mutlu gününde, yeni bir hayata başlamak için “evet” diyen çiftlere aile cüzdanlarını Kaymakam Sayın SARI takdim etti.

Bozova Kaymakamlığı  tarafından yaptırılan nikah pastalarını da çiftlerle birlikte kesen Kaymakam Hidayet SARI çiftlere ayrıca altın hediye etti. Toplu nikah töreni, Kaymakam Hidayet SARI ve 14 çiftin katılımıyla toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar