Bozova Platformundan Skandal Karar

Bozova platformunun düzenlemiş olduğu kaymakamlık kupası futbol turnuvasına katılan Bozova Belediyesi takımı formada yazan ve Bozova Belediyesi anlamına gelen Şaredariya Hewagê yazısı için oynamasına izin verilmedi.
Şaredariya Hewagê

Turnuvaya katılan birçok takımın formasında İngilizce ve almanca gibi marka isimleri bulunmasına rağmen Kürtçe ve hiçbir siyasi içeriği olmayan bir ibare için oynamasına  izin verilmeyen takım sahaya çıkarak rakip takımla dostane bir şekilde fotoğraf çektirdi.
Bozova Platformundan Skandal Karar

Taraftarların yoğun sevgi gösterisi ve alkışları eşliğinde sahayı terk eden takıma izleyiciler yoğun destekte bulunarak fotoğraf çektirdi.Turnuvaya katılan diğer takım oyuncuları da uygulamanın çok komik olduğunu dile getirirken izleyiciler karara yoğun tepki gösterdi.


Bozova Belediyesi futbolcuları fair play kuralları çerçevesinde maç esnasında ve sonrasında hiçbir gerginlik yaratmadan turnuvadan ayrıldı. Belediye oyuncularının bu tavrı izleyiciler tarafından takdir ile karşılandı.
Öte yandan Sosyal medya'da Bozova Belediyesinin kürtçe Şaredariya Hewagê ifadesi yüzünden elenmesi yoğun tepkilere neden oldu. Takipçiler uygulamanın komik olduğunu dile getirdiler. Şaredariya ifadesinin Bozova'da her yerde kullanıldığını dile getirdiler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar