Öğrencilere 92 Adet Bisiklet Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğinde hazırlanan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında, çocuklarımızın ve gençlerimizin hareketli yaşama alışkın ve obezite sorunu olmayan, daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Bozova’ya gönderilen 92 adet bisiklet öğrencilere dağıtıldı. 



Bozova’nın çeşitli okullarında öğrenim gören, başarılı ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ve TEOG sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere bisikletleri törenle verildi. Bisiklet dağıtım töreni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin spor salonunda gerçekleştirildi. Bisiklet dağıtım törenine Kaymakam Hidayet SARI, Haliliye Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet TOPRAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet KLIÇ, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nesih ÇİFTÇİ, İlçe Müftü V. Nevzat GÜL, Ziraat Odası Başkanı Suphi AKSOY, ,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Müdürü Mehmet ÇETİNER, okul müdürleri, öğretmenler, bisiklet almaya hak kazanan başarılı öğrenciler ve velileri katıldı.
                                  


Protokol konuşmaları ile başlayan Bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada Bozova Kaymakamı SARI: “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı” kapsamında ilçemize gönderilen 92 adet bisikletin öğrencilerimize dağıtımı için burada toplanmış bulunuyoruz. Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi’ nin en önemli halkası geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerimizi bisiklet kullanımına özendirerek, fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını sağlamaktır. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam kalitesinin yüksek olduğu görülmektedir. Bu projede çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması hedeflenmiştir. Sevgili öğrenciler bisikletlerinizi güle güle kullanın. Sağlıklı yaşam için sporunuzu yapın” dedi. Ardından bisiklet dağıtım törenine geçildi. İsmi okunan öğrenciler bisikletlerini protokolün elinden aldılar. Bisikletlerini alan öğrencilerin çok mutlu oldukları ve sevindikleri gözlendi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar