Şanlıurfa’da iş güvenliği sıfır

Şanlıurfa Sarayönü Caddesinde bulunan bir inşaatta çalışan işçiler hem kendilerinin hem de yayaların hayatını tehlikeye atıyor.

Olay Gazetesinden Hasan Ray ve Mehmed Kamasının haberine göre;İstihdamın 2 milyona yaklaştığı inşaat sektörü en fazla işçi ölümlerinin yaşandığı sektör olma özelliğini de koruyor. İnşaatlarda çalışan işçilerin çocuğunun iş güvenliğinden uzak şartlarda çalıştığı hemen her zaman Türkiye gündemine geliyor. Ancak sürekli gündemde olmasına rağmen işçi ölümlerinin önüne geçilemezken gerekli önlemler de alınmıyor.

Sektördeki gelişmelere paralel işçi ölümleri de artıyor

Altyapı yatırımları ve konut yapımında son yıllarda yaşanan hızlı yükseliş ile Türkiye'de inşaat sektöründe ciddi bir büyüme kaydedildi. Bu gelişmeler beraberinde sektörde istihdam artışını getirdi. Ancak sektörde yaşanan bu gelişme iş güvenliğine bir türlü yansıtılamadı. İşçi ölümleri bu gelişmeye paralel olarak artıyor.

İşçi ölümleri iş güvenliği eksikliğinden dolayı artıyor

İşçi ölümlerinin artmasındaki en büyük etkenlerin başında gelen iş güvenliği açıklarının kapatılması için inşaatlarda gerekli çalışmaların yapılmaması ölümlere davetiye çıkarıyor. Baret, emniyet kemeri ve iş güvenliği materyallerinin kullanılmadığı inşaatlarda ölüm riskleri daha fazla oluyor.

Tahtaları ikinci kattan traktöre attılar

İnşaat sektörünün hızlı bir şekilde geliştiği iller arasında yer alan Şanlıurfa’da da işçiler iş güvenliğinden bihaber şekilde çalışıyorlar. Şanlıurfa Sarayönü Caddesinde bulunan bir inşaatta çalışan işçiler de iş güvenliğinden yoksun bir şekilde çalışarak hayatlarını tehlikeye atıyor. İkinci kattan traktöre tahta atan işçiler hayatlarını tehlikeye atıyor.

Zabıta görmeden geçti

Çalıştıkları inşaatın ikinci katında baretsiz ve kemersiz bir şekilde çalışan işçiler, söktükleri kalıp tahtalarını traktöre atarak kendilerini ve yayaları tehlikeye attı. Tahtaların yüklenmesi sırasında alandan geçen bir zabıta aracının olaya müdahale etmemesi de gözlerden kaçmazken işçiler kazaya adeta davetiye çıkardı.

Yayalar da tehlike altında

Günün her saati oldukça kalabalık olan Sarayönü Caddesinin üzerinde bulunan inşaattın önünde neredeyse dakikada onlarca kişi geçmesine rağmen yeteri kadar önlem alınmıyor. Bu da söz konusu mevkiyi kullanan yayaların da hayatını tehlikeye atıyor. Yayalar, bir kaza meydana gelmemesi için inşaatın önünden hızlıca geçiyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar