Sokak Lambasının Faturası Vatandaşa Kesiliyor

Akmağara Mahallesine üç ay önce takılan sokak lambaları aralıksız bir şekilde yanıyor. Faturası ise mahalle sakinlerine kesiliyor.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Akmağara Mahallesinde oturan vatandaşlar DEDAŞ’a sokak lambalarından dolayı tepki gösterdi. Sokak lambalarının gece gündüz yandığını iddia eden mahalle sakinleri bu aydınlatmanın ücretinin de mahalleye kesildiğini iddia etti.

Elektrik sorunları devam ediyor

Sürekli elektrik kesintileriyle gündeme gelen Şanlıurfa’da yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Her defasında elektriklerin kesilmesinden dolayı mağdur olan vatandaşlar bu sefer de gece gündüz açık olan sokak lambalarından dolayı mağdur oluyor. İddiaya göre gece gündüz yanan sokak aydınlatmasının faturası da mahalle sakinlerine kesiliyor.

Sadece elektrik kesildiğinde kapanıyor

Üç ay önce DEDAŞ tarafından mahalleye takılan sokak aydınlatmalarını aralıksız bir şekilde açık duruyor. Duruma isyan eden mahalle sakinleri yaşanan sorundan dolayı DEDAŞ’a tepki gösteriyor. Mahalle sakinler, “Yıllardır aydınlatma sistemi yok. Üç aydır bu aydınlatma sistemini taktılar bu da sürekli yanıyor. Sadece elektrik kesildiği zaman bu lambalar sönüyor.” dedi

Zararını biz çekiyoruz

Duruma tepki gösteren mahalle sakinlerinden Mehmet Halhallı, “Yıllardır burada aydınlatma olmadığından dolayı zaten mağdur oluyorduk. Şimdi yaklaşık üç aydır bu aydınlatma lambaları takıldı. Ancak bunlar da gece gündüz aralıksız bir şekilde açık. Bunun zararını da biz mahalle sakinleri olarak çekiyoruz.” diye tepki gösterdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar