Feridun Yazar'ı Kaybettik

Urfa eski Belediye Başkanı ve Kürt Siyasetçi Feridun Yazar Ankara'da tedavi gördüğü hastanede Akciğer Kanerine yenik düşerek vefat etti.

Yazar, Akciğer kanseri nedeniyle Ankara Güven hastanesinde yoğun bakımda ünitesinde yatıyordu. Siyasetçi Feridun Yazar Tedavi Gördüğü Hastanede bu sabaha karşı yakalandığı hastalığa yenik düşerek vefat etti.
Yazar'ın, vefat haberini duyan yakınları sevenleri hastaneye akın etti. Yazarın cenazesi hastane morguna alındı. Feridun Yazar'ın cenazesinin Urfa'ya getirilerek burada toprağa verileceği öğrenildi.
Feridun Yazar'ın cenazesi yarın (13 Haziran Pazartesi 2016) öğlen namazına müteakip Urfa merkeze bağlı Küçük Ördek köyünde defnedilecek.
Yazar ailesi taziyeleri, Sırrın Karşıyaka mahallesinde bulunan Hacı Abdurahman Yavuz Taziye Evi'nde kabul edecek.

HDP Urfa adayıydı

“Feridun Yazar’ın mücadelesi hep yaşayacak” diyerek bir açıklama yayınlayan HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da şunları ifade etti:

“12 Eylül karanlığında Diyarbakır Cezaevi’ni şafaklandıran; zorlu yıllarda ilkelerinden taviz vermeden özgürlük ve eşitlik için mücadele eden; son olarak partimize yönelik baskı ve saldırıların iyice yoğunlaştığı bir dönemde, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Urfa milletvekili adayımız olarak sağlık sorunlarına rağmen çalışmalarda yer alan Feridun Yazar’ın anısı demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizde hep yaşayacak.”

Feridun Yazar Kimdir:
1944 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Kejan aşiretinin toprak ağalarından dedesi Hacı Abbas’ın torunu. 10 kardeşli bir ailenen ferdiydi İÜ-Hukuk mezunu. 1971’de Devrimci Doğu Kültür Ocakları davasından Diyarbakır cezaevine girdi. 1977’de CHP’den Urfa Belediye Başkanı seçildi. 12 Eylül 1980’de görevden alınıp iki yıl cezaevinde yattı. 1988’de SHP Urfa İl Başkanı oldu.
SHP’den yedi milletvekili ihraç edilince istifa eden 12 il başkanı arasındaydı. 1992’de HEP’in Genel Başkanı’ydı. 1998’de TMY’nin ünlü 8. maddesinden tekrar cezaevine girdi. Hareketle ilk anlaşmazlığı 2002’de Roma’daki bir görüşmesi sırasında yaşandı ve partinin dışişlerinden alındı.

Daha sonra DTP’nin kuruluş aşamasında bulundu . İki kızından birini, 17 Ağustos depreminde Yalova’da kaybetmişti.

Bozovahaber olarak merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar