Feridun Yazar, Son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da tedavi gördüğü Güven hastanesinde hayatını kaybeden Şanlıurfa belediyesi eski başkanlarından ve Kürt siyasi hareketinin önemli isimlerinden HEP Genel Başkanı Feridun Yazar memleketinde toprağa verildi.
İlk Kürt Partisi kurucusu Feridun Yazar, HADEP ve DEHAP’ın Genel Başkan Yardımcılığını da yapmıştı. Hayatını kaybeden Feridun Yazar, kendi köyünde toprağa verildi. Yazar’ın cenaze törenine siyaset dünyasından da geniş katılım oldu. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Osman Baydemir, İbrahim Ayhan ve Dilek Öcalan, Eski Milletvekili Sabahattin Cevheri, HDP’li İl Eşbaşkanları ve binlerce kişi katıldı.

Uzun süredir Ankara Güven Hastanesi’nde akciğer tedavisi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden siyasetçi Feridun Yazar defin edilmek üzere memleketi Şanlıurfa’ya getirildi. Şanlıurfa’ya getirilen Yazar’ın cenazesi Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Morgu’ndan alınarak kendi köyü olan Küçük Ördek Köyüne götürülerek öğle namazına müteakip toprağa verildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar