Haberimiz ses getirdi!

Haberimiz ses getirdi!
Birkaç gün önce Büyük Göl ile Küçük Gölün kuruma ve kirlilik yüzünden tehlikeli olduğunu haberimizde belirtmiştik. Bozovalı vatandaşlarında Sosyal medya üzerinden örgütlenmesi üzerine bu iki gölümüzün kurumamasını isim Bozova kaymakamlığı öncülüğünde çalışma başlatıldı.


Büyük Göl ve Küçük Göl temizlenecek mi?

Bozova Kaymakamı Hidayet SARI, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa TEPE ve Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi M. Fatih AKSOY ile beraber Bozava’da bulunan gölleri gezerek keşiflerde bulundu. Doğal güzelliğiyle ve sakinliğiyle dikkat çeken iki gölün temizlenmesi ile çevre düzenlemesinin yapılması ve çeşitli sosyal tesisler yapılarak sık ziyaret edilen bir mesire alanı haline getirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Bozova Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi ve DSİ Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapma kararı aldı. İki göl ayağa kaldıracak, Bozova’nın çehresini değiştirecek ve önemli bir sosyal mekân sunacak projenin hayata geçirilmesi noktasında gerekli girişimleri başlatmak isteyen Kaymakam Sarı, "DSİ tarafından göllerin temizletilerek kurumaktan kurtulmasının sağlanması ve ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından göllerin etrafına mesire alanlarının yapılması amaçlanmaktadır." dedi.

Büyük Göl ve Küçük Göl hakkında yaptığımız haber.... 










Yorum Gönder

0 Yorumlar