Bozova Çatak sosyal tesisleri açıldı

2016 yılı içerisinde Bozova-Çatak yol güzergahını kaliteli ve uzun ömürlü asfaltla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu kez Büyükşehir statüsü ile kendi bünyesine geçen Çatak Sosyal Tesislerini sil baştan revize etti. Tesislerin açılışını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, tüm Şanlıurfalıları Çatak'a davet etti.


 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaklaşan turizm sezonu öncesi Bozova'daki Çatak Sosyal Tesislerinde yaptığı onarım ve bakım çalışmalarını tamamlayarak, yeni bölümleri halkın hizmetine sundu. 600 bin metrekareden oluşan piknik ve mesire alanının bitki örtüsünü genişleten ve alan içerisinde yürüyüş yolları, kamelyalar, bay ve bayan mescitler ile çocuk oyun parkları yapan Büyükşehir Belediyesi, yıllardır kullanılmaz haldeki restoranı da yeniden düzenleyerek hizmet verir hale getirdi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ÇATAK, ŞANLIURFA'YA VİZYON OLACAK
Tesislerin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, hizmet esasında insan odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Belediyeciliğin alt ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra vizyonel projeler ile sosyal hayatın her alanına dokunan bir anlayışla yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Çiftçi, "Elimizde çok önemli değerler var. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Çatak Sosyal Tesisleri, 7 yıldır kaymakamlığımızın ve valiliğimizin gerçekleştirdiği proje idi. Biz yerel unsunlar olarak kendi tesislerimizi yaşatmasını bilmezsek, orayı bir yaşam kaynağı haline getiremezsek kamu yatırımları bazen istenilen performansı veremiyor. İşte bu tesis marinası, sahil düzenlemeleri, 600 metrekarelik alanı, havuz başı restoranı ile tümden bakım onarımdan geçirildi. Tüm amacımız hizmetlerin tamamen insan odaklı olmasına yönelik oldu. Bunu da gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Çatak Sosyal Tesisleri İnşallah Bozova'ya ve Şanlıurfa'ya bir vizyon olacak. Bir sosyal yaşam alanı olacak. Bu nedenle tüm Şanlıurfa halkını tesislerimize bekliyoruz" dedi.
Başkan Çiftçi'nin ardından Çatak'ta yapılan çalışmaları değerlendiren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, "Bu tesisle sadece bu yörede yaşayan insanlar değil, Şanlıurfa'da yaşayan herkes çok güzel bir ortamda vakit geçirmenin mutluluğunu yaşayacak. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de, revizyonla birlikte Bozova'da turizm alanında güzel gelişmeler yaşanacağına inandıklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Başkan Çiftçi, Vali Tuna, Vekil Cevheri ve diğer protokol üyeleri tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

FERİBOTLARDA TEMSİLİ SEFER DÜZENLENDİ
Tesislerde gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çiftçi daha sonra Çatak'ta yer alan 2 adet feribotun temsili seferine katıldı. Davetliler ile birlikte feribotla kısa bir gezinti yapan Başkan Çiftçi ve Vekil Cevheri, gerek ulaşımda gerekse turizm açısından feribotların Bozova'ya değer katacağını söyledi. Gezi sırasında gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Çiftçi, gençlerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Başkan Çiftçi, gün içerisindeki Bozova temaslarının ardından şehir merkezine döndü.

Yorum Gönder

0 Yorumlar