Bozova 75. Yıll fuarda ilgi odağı oldu

Rabia Meydanı’nda kurulan 2. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nda meslek liseleri dün de çalışmalarını sergilemeye devam etti. Fuarda, Bozova 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de çeşitli çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sundu.


Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Bozova 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Çelik, “Şanlıurfa’da 2. kez düzenlenen mesleki teknik ve eğitim Fuarı’na ilk defa okul olarak katılıyoruz. Bilişim teknolojisi, ahşap çalışmaları ve kimya teknolojisi ve elektrik elektronik teknolojisi alanlarıyla fuara katılım sağladık. Katılımda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bize bu fırsatı veren Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.


‘ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEKLERİNİ BELİRLEMELERİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR FUAR’
“Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu çalışmalar için ekstra zaman ayırdı.” diyen Müdür Ali Çelik, “Bu fuarların mesleki eğitime büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizin geleceklerini belirlemeleri açısından çok önemli. Bu çalışmada edebiyat öğretmenimiz Göktürk Alfabesilerini, 16. yüzyılda kullanılan ahşap kalemleri hazırladı. Kimya teknolojisinden her türlü temizlik malzemesini okulumuzda imal edebiliyoruz. Metal ve mobilya atölyemizde her türlü donanım yapılıyor. Bilişim alanımız bu yıl robot teknolojisi üzerinde çalıştı. Kumandalı robot, çizgi izleyen ve sensörlü robotlar üretildi.” diye konuştu.



Müdür Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni proje olarak okulumuz adına bir dernek kurduk. Buradaki amacımız, başarılı sporcu öğrencilerimizi amatör kümede değerlendirmek. Bu amaçla okulumuz ve derneğimiz adına bir spor kulübü oluşturuyoruz. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında bir amatör takımımız olacaktır. Buradaki amacımı ise gençleri sportif alanında başarı sağlamalarını sağlamaktır.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar