Bozova Halk Eğitim fuarda ilgi odağı oldu

Bozova Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru dokumalar ziyaretçiler tarafından hayranlıkla karşılandı.

İkinci Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’na Bozova Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, el emeği göz nuru el sanatları ve dokuma eserleri ile katıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Bozova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çetiner, “Halk Eğitim Merkezi olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu fuara katıldık. Kursiyerlerimiz, el emeği göz nuru etkinlikleri hem destekleme açısından hem de Şanlıurfa’ya tanıtma amacıyla kaymakamlığımızın da bize vermiş olduğu desteklerle fuara katıldık. Çalışmalarımız el sanatlarına yöneliktir. Bunun yanında giyim alanında çalışmalarımız var. Urfa’da üretilen ipek halılar sadece Bozova’da üretiliyor. İpek halıcılık dışında da kilim dokuma çalışmalarımız var. Urfa halısını da biz dokuyoruz.” dedi.

‘FUAR, BU YIL DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ’

“El emeği göz nuru çalışmalarımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla bu fuarda sergiledik.” diyen Müdür Çetiner, “Emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, valiliğimize, kaymakamlığımıza teşekkür ediyoruz. Bu çok güzel bir fuar oldu. En azından Urfalılar, bu eserleri görme imkanı buldu. Fuar, bu yıl geçen yıla oranla daha çok ilgi gördü. İnşallah önümüzdeki yıllar da böyle fuarlar devam eder. kursiyerlerimiz en azından özgüvenlerini kazandı. İnşallah kaymakamlığımızın desteğiyle önümüzdeki ay yani 18-21 Mayıs’ta yapılacak olan Urfa Tanıtım Günleri’ne de katılacağız. Bu anlamda el emeği göz nuru eserlerimiz Ankara’da sergilenecek.” ifadelerini kullandı. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar