Bozova terfi sulaması 3. Kısımda mutlu son

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Bozova Terfi Sulaması 3. Kısım’da mutlu sona ulaşıldı. Tamamlanarak hizmete alınan proje ile yaklaşık 163 bin dekar zirai alan suyla buluşacak.

Su ana kaynağını Atatürk Barajı’nın oluşturduğu proje çerçevesinde yaklaşık 440 bin metre boru döşendi ve yaklaşık 74 km tahliye kanalı kazısı yapıldı. Yüzde 100 fiziki gerçekleşme sağlanarak tamamlanan projenin önümüzdeki günlerde devreye alınmasıyla sulama yapılması hedefleniyor.
Proje ile Ülke Ekonomisine Yıllık 43 Milyon Liralık Katkı
Proje ile dekar başına 263 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 43 milyon TL katkı verilmesi hedefleniyor. Ayrıca projeyle 32 bin 582 kişiye de istihdam alanı sağlanması öngörülüyor.
Projede Atatürk Barajı’ndan alınacak suyun Günışık kanalıyla sulama alanına ulaştırılacağının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “162 bin 910 dekar zirai alanı suyla buluşturacak bu proje ile Şanlıurfa’da köyden kente göçün engellenmesini ve Şanlıurfalı vatandaşlarımıza daha fazla iş olanakları sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Yatırımlar Sürecek
Şanlıurfa’ya sulama anlamında yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Şanlıurfa’nın bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam edeceğiz. Şanlıurfa tarihinde görmediği yatırımları son 14 yılda aldı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar