Bozova’da göller kuruyor, yetkililer bakıyor

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yer alan ve ilçenin simgesi haline gelen küçük göl ve büyük göl zemindeki çamur ve bilinçsizce açılan su kuyularından dolayı kuruma noktasına geldi.

Bozova’ya kayyum atanmazdan önce Belediye Başkanı Zeynel Taş kuruma noktasına gelen her iki gölde incelemeler başlatmış ve göllerin kurumaması için çalışmların yapılacağını belirtmişti. Ancak çok zaman geçmeden Belediyeye kayyum atandı ve proje rafta kaldı.

Zeynel Taş döneminde Bozova Belediyesi meclis üyeleri tarafından meclis gündemine alınan, Bozova sınırları içinde yer alan Küçük Göl ve Büyük Göl adıyla bilinen göllerin temizlenmesi çalışmaları için start verilmişti. Göllerdeki aşırı kirlenme, Hava sıcaklıkları ve bilinçsiz sulama gibi etkenlerden dolayı kuruma tehlikesi ile yüz yüze gelen göllerin temizlenip turizme kazandırılmasını sağlamak amacıyla harekete geçen Bozova Belediye Meclisi Ekoloji Komisyonu konuyu ilgili birimlere taşıyarak gerekli görüşmeleri yapmıştı. Hatta görüşmeler sonrasında göllerin temizlenmesi için Bozova Belediye Eş Başkanı Zeynel TAŞ, belediye meclis üyeleri ve DSİ yetkililerinin de katılımı ile gölleri yerinde incelemişlerdi.

Zeynel TAŞ ve meclis üyeleri, kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan göllerin temizlenmesi ve yeniden turizme kazandırılması için Bozova Belediyesi olarak gerekenin yapılacağını açıklamıştı ancak bu çalışma gerçekleşmeden Zeynel Taş tutuklandı.


Öte yandan Bozova Kaymakamı Hidayet SARI, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa TEPE ve Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi M. Fatih AKSOY ile beraber Bozova’da bulunan gölleri gezerek keşiflerde bulunmuştu. Çok zaman geçmeden Kaymakam Hidayet Sarı kararnameler sonrası tayini başka ile çıkması sonucu kaymakamlığın yapacağı temizlik çalışmaları da rafta kaldı.

BÜYÜK GÖL’E PİS SULAR BAĞLANDI

Yaban hayvanlarının önemli su kaynaklarının başında gelen bu göllerden büyük göl’e iddiaya göre eski (YİBO) yeni İmam Hatip Lisesinin pis suları bu göle bağlanmış durumda bulunması vatandaşların tepkisini çekiyor.

BALIKLAR ÖLÜYOR!

Büyük Göl ve Küçük Göl’de neredeyse suyun kalmaması sonucu göllerde yer alan balıkların çoğu telef oldu. Sosyal Medya’da durumu gören Bozovalılar tepki gösterdi.

VATANDAŞLAR GÖLLERİN KURTARILMASINI İSTİYOR
Sosyal Medya’da bir araya gelen vatandaşlar, kuruma mahkum kalan her iki gölün biran önce kurtarılmasını istiyor. Çocukluğunun gölleri olduğunu belirten vatandaşlar bu doğa harikası göllere gereken bakımın yapılması istiyor.


Sosyal Medya’dan Tepkiler

Yorum Gönder

0 Yorumlar