Bozova ilçe Başkanı Adayı Semih Serdar Sarı’dan flaş açıklamalar

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi'nin son anda aldığı bir kararla AK Parti Bozova İlçe Başkanı Mehmet Akgün’ü görevden almasının hemen akabinde, müracaat etmediği halde bir anda ismi Urfa yerel basınında geçen Bozova Killikli genç siyasetçi Semih Serdar Sarı, daha sonra AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'na gidip Bozova İlçe Başkanlığı için resmen adaylığını koymuştu.

Semih Serdar Sarı’nın kim olduğunu biz de merak ettik. Bu nedenle Urfa'nın yakın siyasi tarihi sayfalarını biraz olsun aralayınca siyasete pek de yabancı olmayan bir aileden olduğunu gördük. Nitekim tarih raflarındaki bu toz tutmaya yüz tutmuş sayfaları araladığınız takdirde amcası merhum Bozan Sarı’nın Adalet Partisi Bozova İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu, halen hayatta olup siyasetle olan yakın ilgisi devam eden babası Burhan Sarı’nın ise 1994'te Bozova İlçesi'nden Refah Partisi adayı olarak İl Genel Meclis üyeliğine seçilip uzun süre aktif bir şekilde siyasetin içinde olduğunu görürsünüz.


2016'da fiilen Gaziantepspor Genel Kurul Üyeliği yapan Semih Serdar Sarı’nın kim olduğunu gelin kendisinden dinleyelim: " 1985'te Şanlıurfa İli Bozova İlçesi'ne bağlı Killik Mahallesi'de doğdum. İlkokulu köyümde okudum. Lise öğrenimimi Birecik İlçesi'nde tamamladıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde eğitimime devam ettim. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunuyum. 2013 yılında seçildiğim AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları Yönetim Kuruluna üyesi olarak siyasetteki aktif görevime başladım. 2014'te yapılan yerel seçimlerde Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Meclis üyeliği için aday adaylığımı koydum. 2015'te AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden seçildim. Ancak bilahare yaş haddinden dolayı bu görevim sona erdi.”



“Hizmete susamış halkımız lafla oyalamayacağız.”
Bozova'nın Killik Mahallesi'nde ikamet edip kendisine ait olan arazilerde çiftçilik yapan babasının, ekim-dikim ve hasat mevsimleri dışında kendisi ve kardeşlerinin eğitimi için Gaziantep'te ikamet etmesi hasebiyle bulunduğu ilde siyaset yapmak zorunda kaldığını belirten Semih Serdar Sarı,

“Allah nasip ederse halkımızın teveccühü ve Genel Merkezimizin taktiri ile talip olduğum Bozova İlçe Başkanlığı'na layık görülürsem ilk etapta Bozova Killik Mahallesi'ndeki evime yerleşeceğim ve Bozova'da açacağım büromda halkımızın sorunlarına, yüz yüze elbirliği ile çözümler üreteceğim. İlçemizin temel sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözme bağlamında gerekli donanıma ve kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum. Zaten Başkan olduğum takdirde bunu, yapacağımız yoğun faaliyetlerle kısa sürede kanıtlayacağım. Lafla peynir gemisi yürümez düşüncesiyle hizmete susamış halkımızı lafla oyalamak için değil, icraatla hizmete doyurmak için biz bu şerefli göreve talip olduk.”



“İlçemizi kalkındırmak ve geri kalmışlığından kurtaracağız”

Sarı sözlerini sert bir şekilde sürdürdü, “Yıllarca Bozova'ya zaman kaybettirmek dışında hiç bir faydası dokunmayan, siyaseti kendi ikballerini inşa ve dolayısıyla Bozova'nın istikbalini imha amacıyla yapanlar gibi asla bu güzide ama makus talihli ilçeye, kaynaklarını sömürmek suretiyle zarar vermeyeceğiz. Tam tersine ilçemizi kalkındırmak, geri kalmış görünümünden kurtaracağımız ilçemizi çağdaş bir kent görünümüne kavuşturmak, yerli ve yabancı sermayeyi Bozova'ya yatırım yapmaya teşvik etmek suretiyle istihdam oluşturarak işsizliği sona erdirmek için biz bu meşakkatli ama halkımıza hizmetkâr olmamızı sağlayacağı için aynı zamanda şerefli göreve talip olduk. Aslında nasip olursa büyük bir sorumluluğun altına gireceğimizin bilincindeyim. Ancak başkaları gelip bizim ilçeye hizmet etmeyeceğine, daha önce denenmiş siyasetçilerle, onların ahfadı veya onlarla irtibat ve iltisaklı olanlarla ilçenin gelişmesi bağlamında kesinlikle yol kat edilemeyeceğine göre takdir edersiniz ki elimizi taşın altına koymaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır. Bu itibarla halkımızın da bunu görmesinin zamanı çoktan gelmiştir. İlçemizi siyasette iki cenahtan kurtarmak, halkımızın da taktir ettiği gibi artık kaçınılmaz bir zaruret haline gelmiştir. Bundan onlarca yıl önce seçilme hakkının kullanılması bağlamında sıradan insanların ben de varım demesi mümkün değildi. Buna tevessül edenler, Bozova'nın ortasında bir güzel süründürülürdü. Günümüzde halen, maalesef bu anlayışın kalıntıları yok değildir. Bu cümleden olarak adeta kurtarılmış bir bölge gibi yabancı araçların Bozova'ya girişinin devlet otoritesine rağmen engellenmiş olması ve malum iki ya da üç aile dışında sıradan vatandaş kabilinden hiç kimsenin seçilme hakkını kullanmaya tevessül etmeye bile cesaret edememesi zikredilebilir. Bozova halkını kucaklayamadığı hatta ve hatta AK Parti’nin felsefesi, amaç ve ilkeleri ile kesinlikle bağdaşmayan tutum ve davranışları ile ilçedeki AK partilileri bile hizipleşmeye sevk ettiği gerekçesi ile ki bu durum AK Parti’ye telafisi güç bir zarar vermiştir, ilçede istenmeyen adam olarak ilan edilen ma'zul Başkanı da buna ilave etmek gerekir. ”diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar