Ultrason cihazı geri geldi

Bozova Devlet Hastanesinin Ultrason cihazının ihtiyaçtan dolayı Şanlıurfa'ya gönderildiğini yazmıştık. Haberimiz üzerine hastane yetkililer cihazın Bozova'ya geri gönderildiğini açıkladı.

Bozova Devlet Hastanesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, "ultrason cihazının bakıma alındığı ve gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra hastaneye geri gönderilmiştir. Ayrıca her zaman cihazların rutin kontrolleri firmalar tarafından yapılıyor." denildi.

Ultrason cihazının gittiğini duyan Bozovalı vatandaşlar sosyal medya üzerinden duruma tepki gösterince cihazın geri getirilme işlemleri hızlandırıldı.

Bozova Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Deveci cihazın gittiğini haberimizi okuduktan sonra duruma hemen müdahale ederek cihaz ile ilgili bilgi almak için hastane yetkilileri ile görüştü.

Başkan Deveci yaptığı açıklamada şunları kaydetti; " Sayın yetkililerimizle görüştüm. Cihaz Bozova ‘dan alınmamış. Sadece bu mev-iden cihazların periyodik bakımları ilgili firmalarınca yapılır. Urfa’ya götürülmüş olma nedeni bir rutin bakımdan ibarettir. Gerekli kontrollerden sonra geri getirileceğini bilmenizde fayda vardır. Dr.Melis Hanım’ın bu konuda bir tasarrufu söz konusu değildir.Saygılarımla. Ak parti ilçe Bşk."
Daha önce ne olmuştu:

Bozova Manşet Gazetesi Yazı işleri müdürü İsmail Ercan Devlet Hastanesine gittiğinde aldığı duyumlara göre, Hastane de Aile Hekiminin kullandığı ultrason cihazı Urfa'da ihtiyaç daha fazla olduğunu düşünerek 500 Yataklı Devlet Hastanesine göndermek oldu.

Ercan'ın edindiği bilgileri şöyle aktardı, " Normal şartlarda günde 40 hasta burada muayene oluyordu ve cihaz birçok işe yarıyordu. Vekaleten gelen başhekim Melis Kurt ultrason cihazının burada fazla olduğunu düşünmüş ve onu Urfa'ya gönderiyor. Eğer cihazı kadın doğum bölümüne verseydi daha çok hizmet verirdi. İlçemizde hastalar her gün hastane de teknik cihazlar az olduğu için sırada bekliyor. Biz kalkıp elimizdeki cihazı başka hastaneye veriyoruz. Bir şeyler yaparken geleceği de düşünmek gerekiyor." dedi.

Bozova Manşet Gazetesi Yazı işleri müdürü İsmail Ercan Devlet Hastanesine eşini götürdüğünde ultrason cihazının Urfa'ya gönderildiğini duyunca duruma tepki gösterdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar