Bakanlar Urfa'da ağaç dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Şehrimi Seviyorum, Ağacımı Dikiyorum' kampanyasına destek vererek ağaç diktiler.
Şanlıurfa'yı yeşillendirmek için 'Şehrimi Seviyorum, Ağacımı Dikiyorum' sloganı ile 2 milyon ağaç ve bitki çeşidini toprakla buluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen 1 milyon 600 bin metrekarelik Halil-ur Rahman Şehir Ormanında Bakanların katılımı ile ağaç dikim programı gerçekleştirdi.

Programa katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakkıbaba ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi birlikte ağaç dikerek can suyu verdiler.

Bakan Eroğlu, "Devrettiğimiz Alan, Büyükşehir İle Şehir Ormanı Oluyor"
Şehir Ormanı ile Şanlıurfalıların yeni bir yaşam alanı olacağına değinen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hizmetlerinden dolayı Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Halil-ur Rahman Şehir Ormanın boş bir alan olduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, "Burası Şehir Ormanı olarak DSİ ait boş bir alandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu alanı yeşillendirmek istedi Şanlıurfalıların nefes alabileceği Sosyal Tesislerin olduğu bir alan olsun istedi bu şekilde bir talebi oldu bizde bu projeye destek vererek gerekli düzenlemeler ve protokoller ile alanı Büyükşehir Belediyesine devrettik ve şuanda da burası çok güzel bir alana dönüşüyor ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Burası Şanlıurfalı kardeşlerimizin dinlenebileceği güzel bir mekan olacak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Fakıbaba, "Projeyi Şanlıurfa'ya Kazandıran Başkan Çiftçi'ye Teşekkür Ediyorum"

Şanlıurfa'nın güzelleştiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Böylesine güzel bir alanı ve projeyi Şanlıurfa’ya kazandırdığı için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Başkanımız ve ekibi çalışıyor Şanlıurfa güzelleşiyor gittikçe de güzelleşecek" şeklinde konuştu.

Başkan Nihat Çiftçi, "Kendi Ürettiğimiz Fidanları Dikiyoruz"

El Birliği ile Şanlıurfa'mızı yeşillendirerek yeni sosyal yaşam alanları oluşturduklarına değinen Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde üretilen fidanları toprakla buluşturduklarını belirtti.

Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da bu yıl 2 milyon ağaç ve bitki türünü toprakla buluşturuyoruz. Orman Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan fidanlıklardan yetiştirilen ağaçları dikiyoruz Allah'ın izni ile Şanlıurfa'mızı yeşillendirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakkıbaba, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen muhtarlarla buluşma programına katıldılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar