Bozova projesi ile 31 bin dekar arazi suya kavuşacak


Güneydoğu bölgesinin en önemli projesi olan GAP ile birçok tarım arazisi suya kavuşurken, halen birçok bölgeye sulama imkanları ulaşmamış durumda. Söz konusu çalışmalar ile ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Özellikle son 16 yılda devasa büyüklükte baraj, gölet, sulama tesisi, içmesuyu ve arıtma tesisi, atıksu arıtma tesislerini, hidroelektrik santralleri inşa ederek ve dereleri ıslah ederek bununla birlikte sosyal yaşam alanları oluşturarak vatandaşların istifadesine sunduk." dedi.

'Şanlıurfa, bölgede oyun kurucu rolünü üstleniyor'
 Şanlıurfa'nın yapılan çalışmalarla sosyo-ekonomik alanda oyun kurucu rolünü üstlendiğini söyleyen Aydın, "Genel Müdürlük olarak Güneydoğu'nun incisi, ülkemizin şanlı kenti Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlarla ilimizin kurak talihini yeşillendirmeye, topraklarımızı hasret kaldığı suyla buluşturmaya;  vatandaşlarımıza kaliteli, temiz içme suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltarak can ve mal kayıplarının önüne geçmeye devam ediyoruz. Şanlıurfa ilimizde son dönemde yapılan su yapılarıyla birlikte Devlet Su İşleri bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve modernleşmesinde önemli rol oynamakta, şehrin sanayisini ve ekonomisini canlandırarak sosyo-ekonomik alanda oyun kurucu rolünü üstlenerek değer üretmeye devam etmektedir." diye konuştu.

Mevlüt Aydın, "Çalışmaları devam eden Şanlıurfa-Bozova Pompaj Sulaması 2. kısım ana kanalı altında kalan sahalar ile Tekağaç Sulaması yapım işi tamamlandığında BP2-1 ve BP2-2 ana kanallarının altında kalan sulanabilir ek sahalar ile Tekağaç sulamasına ait ek sahaları kapsayan toplam 31 bin dekarlık arazinin modern şekilde sulanmasının sağlanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Titizlikle döşenen CTP (26 885,70 m)  ve HDPE (102 782,45 m) sulama hatlarımız ve yollarımız Bozova, Hilvan ve Karaköprü ilçelerimizi bir ağ gibi sarmaktadır. Projenin bitmesi ile Şanlıurfa ili Bozova, Hilvan, Karakörü ilçelerine bağlı olan, Gazibey, Yemişli, Kavalık, Angaç, Aydınlı, Kovancı, Yeşerdi, Hayrat, Söğütlü, Güvercin, Alanlı yerleşim yerlerine ait sulanabilir toplam 31 bin dekar arazi modern tekniklerle sulamaya açılacak böylece bölge halkının ekonomik değeri yüksek ürünler üretmesini, yıl içinde iki ürün alması sağlanacak ve sulu tarım ile birlikte ülkemiz ekonomisine 2019 yılı birim fiyatları ile 13 milyon 392 bin TL katkı sağlanması hedeflenecek." ifadelerini kullandı.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar