Valilik açıkladı! Patlamada 17 kişi yaralandı

Urfa Tugayda patlama
Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında ard arda 2 patlama meydana geldi.

Patlamanın meydana geldiği 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında dumanlar yükseliyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilmeye başladı. Patlamaların cephanelikte meydana geldiği öğrenildi.

Polis ve Jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Vatandaşların alana girmemesi için geniş güvenlik önlemi alındı.

Olay yeri yakınlarında trafiğin durma noktasına geldiği ve Tugayın karşısındaki mahallelerde elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığından ilk açıklama geldi
MSB'den yapılan açıklamada, "Şanlıurfa’da bulunan 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait bir hafif silah mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen nedenle saat 22.50 sularında patlama meydana gelmiştir.

Patlamada yaralanan personel hastaneye sevk edilmiş, çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır.

Olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Vali Erin'den ilk açıklama
Şanlıurfa’daki patlama ile ilgili ilk açıklamayı yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin: "Cephanelikte patlama meydana geldi. Cephaneliği korumakla görevli 5 personel yaralandı. Sağlık durumları iyi, bilinçleri açık" dedi.

Valilik'ten ikinci açıklama geldi
"13.11.2019 günü saat 22.30 sularında ilimiz askeri yerleşkesi içinde bulunan bir mühimmat deposunda iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Söz konusu depoyu korumakla görevli 14  personelimiz, meydana gelen patlama sonucunda yaralanmıştır. Yaralı personelimiz ilimizde bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Valilik'ten üçüncü açıklama
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 13.11.2019 günü saat 22.30’da ve 22.45’te 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı yerleşkesinde meydana gelen patlamaların ardından bir açıklama yaptı.

Patlamanın ardından 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geçen Vali Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve askeri yetkililerle birlikte Tugay çıkışında yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre mühimmat deposunda bir patlama olduğunu, bu patlamanın etkisiyle ikinci bir patlamanın daha gerçekleştiğini söyledi.

Vali Erin, patlamadan etkilenen 16 personelin olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını ve birinin durumunun ilk anda kritik olduğunun belirtildiğini, ancak hastanedeki müşahede sonrası onun da durumunun iyi olduğunun öğrenildiğini açıkladı.

Patlamanın meydana geldiği andan itibaren olay yerine ambulans ve itfaiye araçlarının hızlıca intikal ettiğini ve çıkan yangının kontrol altına alındığını kaydeden Vali Erin, ilk belirlemede patlamanın mühimmatlara etki eden teknik bir neden olduğunu değerlendirdiklerini, olayın asıl nedeninin belirlenmesi için Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde inceleme çalışmalarının başladığını ifade etti.

Vali Erin, olaydan etkilenen bir kişinin de ilk patlamanın ardından evinin balkonuna çıkarak ne olduğunu anlamaya çalışırken ikinci patlamanın şiddetinden etkilenen bir vatandaş olduğunu, hastaneye kaldırılan bu vatandaşın da durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’le birlikte patlamadan etkilenenleri, tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret eden Vali Erin geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Patlamadan etkilenen sivil vatandaşın kontrol amaçlı yoğun bakımda tutulduğu, diğer askeri personelin ise taburcu olabilecek durumda oldukları belirtildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar