Cemaat Okullarına Baskın: Ticaret Odası Başkanı İle Birlikte 32 gözaltı

İpekyol Gazetesinde yer alan habere göre;Şanlıurfa'da Fethullah Gülen Hareketine bağlı Sema Basın Yayın Özel Eğitim İnşaat Tekstil A.Ş.'ye polis tarafından operasyon düzenlendi.

'Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik, Sema Basın Yayın Özel Eğitim İnşaat Tekstil A.Ş.'ye bağlı okullara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Özel Çağlayan Murat Anadolu ve Fen Lisesi, Özel Çağlayan Tevhide Hatun Anadolu ve Fen Lisesi ile Özel Çağlayan Ömer Türkmen İlkokulu ve bağlı şirketler polis tarafından arama yapıldı.

Bilgisayar ve bazı dokümanlara el koyan polis, aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin ve Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda öğretmen, işadamı, avukatı gözaltına aldı. Gözaltı sayınsının 32'yi bulduğu ilde, adreslere baskınlarda yakalanmayan bazı şüphelilerin de aranmasına devam edildi. Örgüte finansman sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: Sabri Ertekin (ŞUTSO Başkanı), Mehmet Öksüzoğlu (ŞUGİAD Başkanı), Mehmet Ersavaş, Naci Toplu, Cahit İşçi, Hüseyin Öğretmen, Abdulkadir Göncü, Erdal Gürkan, Müslüm Avcı.

STAR, KAYMAKAM İNTİHARIYLA İLİŞKİLENDİRMİŞTİ
Ertekin, geçen hafta Bozova Kaymakamı Caner Akgün'ün intiharıyla gündeme gelmişti.
Sema Basın Yayın Tic. A.Ş. olarak ihaleye fesat karıştırdığı ve kaymakamın intiharına sebep olduğu iddia edilen Ertekin hakkında Star'da yer alan haber şöyleydi: "Karartılan 10 sayfalık mektup incelendiğinde, Şanlıurfa'daki ihale yolsuzluklarıyla ilgili ayrıntılara ulaşıldı. Mektupta, 'SODES İhaleleri' başlığı altında FETÖ ile bağlantılı kişi ve kurumlar arasında adı geçen şahıslar ve okullar yer alıyordu.

İhalelere şartnameye uymayan iki firmanın, (Sema Basın Yayın Tic. A.Ş. ve Kavram Dershanesi) katılıp kazandığı belirtilse de Kaymakam Akgün'ün mektubunda dikkat çektiği FETÖ'cü okulun Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin'in adı soruşturmaya dahil edilmedi ve Paralel, yolsuzluğun üstünü kapattı. 5 yıl sonra gelen ihbar üzerine yeniden başlatılan soruşturmada, kentte FETÖ ile bağlantılı okul ve dershane yöneticilerinin ihale yolsuzluğu yaptığı, bunu ortaya çıkaran Bozova Kaymakamı Akgün'ü de "Yolsuzluğu senin üstüne yıkarız" diye tehdit ederek intihara sürükledikleri iddiası araştırılmaya başlandı. Akgün'ün ihbar mektubundaki iddiaları doğrulayan iki bilirkişi raporu, bir hakimin gerekçeli şerhi soruşturmaya ışık tuttu.

İHALEDE FESAT
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma çerçevesinde, ihaleye fesat karıştırdıkları ve intihara sebep oldukları iddiasıyla Kaymakam Akgün'ün ihbar mektubunda adı geçen ve o tarihte ifadesi bile alınmayan Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ile Mehmet Tahir Ersavaş ve Hüseyin Öğretmen'i dinlemesi bekleniyor. Kentteki, ihale komisyonu üyeleri, FETÖ/PDY'ye yakın okul ve dershanelerin yöneticileri ile genç kaymakamın intiharını ve geride bıraktığı ihbar mektubunu örtbas ettiği ileri sürülen emniyet ve yargı mensupları da mercek altına alındı."
(KAYNAK: GAZETEİPEKYOL)

Yorum Gönder

0 Yorumlar