Killik Köyümüzü tanıyalım


Bozova’nın kırsal mahallelerinden Killik Mahallesi ilçe merkezine 50 km uzaklıkta ve köyde 700 civarı vatandaş yaşıyor.

Sığırcık Mahallesinde yaşayan vatandaşların temel geçim kaynağı çiftçilik ve hayvancılığın yanı sıra yurt dışında çalışan ve işveren olduğu bir mahallemizdir. Mahalle halkının çoğu yurt dışına çıkarak buraya yerleşti ve iş güç sahibi oldu.

Mahalle de 80 civarı ev bulunuyor. Köyde bir adet ilköğretim okulu bulunuyor.

Emekli öğretmen ve çiftçi Mustafa Sarı, köylerini şu sözlerle anlatıyor,  “Köyümüz KİLLİK tarihte ismi hiç değişmemiş ilçeye uzaklık olarak köy 50km uzaklıkta eskiden karakol sağlık evi vardı şu an ikisi de yoktur. Sadece ilkokul vardır 1953 yılında yapılmıştır. Bende 1980 - 1983 yıllarında okul müdürlüğü yaptım okuma oranı çok yüksektir. Doktur, HAKİM, savcı avukat mühendis öğretmen diyetsen v.s diğer mesleklerden hepsi olmak üzere sayıları fazla bütün mesleklerden vardır. Ayrıca yurt dışında çalışan ve işveren olarak ta iş yapan yüzlerce insan vardır. Mevcut 80 hanededir nüfus olarak yaklaşık 700 kişi ayrıca bu nüfusun iki katı kadarı da ülke genelinde değişik ilerde ikamet etmektedir.

Geçim olarak TARIM ile uğraş verilmektedir.
Başta pamuk arpa buğday mercimek karpuz yetiştirilmektedir. Urfa fıstığı son on yılda da yüzbinlerce kök ekilmiştir.

Konum olarak Fırat kenarındadır, çok güzel evleri olan bir şirin köydür.”

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. 1967 68 yıllarında bende Killik'de öğretmenlik yaptım. Aradan uzun yıllar geçtiği halde köyü unutamadım. Kendim Kutahyaliyim. O zamanlar köyün aynı zamanda imamı olan muhtarın oğlu olan Hacı benim öğrencim idi. Ayrıca bir de Bozan Ağa nin oğlu vardı. O da öğrencim idi. Diğerlerini şu an hatırlayamıyorum. O zamandan beni animsayanlarin hepsine selamlar. Ayrıca size selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil