Bozovalıların Su Sorunu Çözülüyor

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde "Alt yapı sorunlarına 100 yıllık çözümler" hedefiyle çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Bozova Yavuz Sultan Mahallesi'nin su sorununu çözüyor.

Bozova ilçesindeki Yavuz Sultan Mahallesinde  üst kotlarda yer alan tüm hanelerin içme suyu sorununa  yeni çekilen hatlarla çözüm üreten Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yıllardır yaşadığı su sorununa çözüm buldu.


Bozova'da rakım bakımından yüksek olan yerleşim bölgelerinde basınç eksikliğinden dolayı su sorunu yaşadıklarını belirten  mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ ekiplerinin yapmış olduğu yoğun çalışmalar neticesinde içme suyuna kavuşacaklarını belirttiler.

Şanlıurfa kent merkezi dahil tüm ilçelerde alt yapı revizyonuna giderek büyük bir gelişim ve dönüşümü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu sistemli çalışmalarla kalıcı çözümler üretiyor.

BOZOVA ATIK SU ARITMA TESİSİNDE SONA GELİNDİ

Tüm ilçelerde olduğu gibi Bozova'da da alt yapı çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ genel Müdürlüğü, yapımını tamamladığı Bozova Atık Su Arıtma Tesisinin kolektör bağlantılarını sürdürerek test aşamalarına başladı.

İlçeyi adeta şantiye alanına çevirerek ilçenin yıllardır yaşadığı alt yapı soruna çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, 18 bin metre kanalizasyon, 5 bin metre yağmur suyu şebeke hattı ve 3 bin 128 metre içme suyu hattı çekti.

"TÜM İLÇELERİN 100 YILLIK ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜYORUZ"

2016'nın Şanlıurfa için yatırım ve kalkınma yılının olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da ve tüm ilçelerde alt yapı soruna 100 yıllık çözümler ürettiklerini belirtti.

13 ilçede alt yapı sorunun tarihe gömeceklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Allah'ın izniyle Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizin alt yapı sorunlarını kalıcı bir şekilde çözüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak sistemli bir şekilde çalışmayı ilke edinmiş durumdayız. Amacımız ilk olarak alt yapı ardından ise modern görünümlü, aydınlatmasıyla, kaldırımları ve temiz yollarıyla güzel bir üst yapı yapmak. Tüm ilçelerimizde eş zamanlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz, biliyoruz ki bölge esnafımız rahatsız oluyor, yalnız yollarımız tamamlandığı zaman çalışmaların ne kadar güzel olduğunu tüm vatandaşlarımız görecektir" dedi.


İlçe genelinde sürdürülen çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden ilçe halkı, yıllardır içme suyu sorunu çektiklerini vurgulayarak; "Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve ŞUSKİ'ye çok teşekkür ediyoruz. 25 Yıldır yaz aylarında mahallemizde içme suyumuz yoktu ama şimdi sularımız gelecek" dediler.

MUHTAR TAŞÇI, "BÜYÜKŞEHİR ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR"

Büyükşehir Belediyesinin özverili çalışmalarına şahit olduklarını belirten Bozova Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Mustafa Taşçı, "Büyükşehir Belediyemiz ŞUSKİAracılığıyla ilçemizde çalışmalarına fevkalade bir ağırlık vermiştir. İvedi ve rutin bir şekilde çalıştıklarına hepimiz şahidiz. Özverili bir şekilde çalışan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Yorum Gönder

0 Yorumlar