Bozova Devlet Hastanesinde Gece 12’ye Kadar hasta bakıyor

Bozova Devlet hastanesi İç hastalıkları Uzmanı İsmail YILDIZBAŞ gece 12’ye kadar hasta muayenesi yapılıyor.

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hastalıkları olan vatandaşlar iftar sonrasında, hastanelerin polikliniklerini dolduruyor. Özellikle mide ağrısı ve yüksek tansiyon vakaları ile hastaneye akın eden vatandaşları Bozova Devlet hastanesi İç hastalıkları Uzmanı İsmail YILDIZBAŞ tarafından muayeneleri yaparak iftarda mideye aşırı yüklenmemeleri konusunda uyardı.


 Oruç tutmak için engel teşkil eden hastalıkları bulunan kişilerin doktorları kontrolünde oruç tutmalarını isteyen hastane olarak 24 saat acil polikliniğinde hizmet verdiklerini söyledi. Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların beslenme alışkanlıklarına dikkat etmelerini öneren Başhekim Uzm. Dr.M. Fatih AKSOY, "Ramazan ayından dolayı diğer aylara oranla beslenme alışkanlığımızda gün içerisinde değişiklikler oluyor. 

Bu dönem itibariyle özellikle iftardan sonra yüksek tansiyonu olan vatandaşlar ve mide ağrısı olan hastalar bize başvuruyorlar. Bu gibi rahatsızlığı olan hastaların beslenmelerine dikkat etmeleri ve kontrollere gelmeleri gerekmektedir. 

Oruç tutup tutmamaları konusunda hekim arkadaşlardan destek almalarında fayda var" dedi. Ramazan Dolayısıyla gündüz hastaneye gelemeyen hastalar için gece 12 ye kadar Dâhiliye uzmanı tarafından hastalar kabul edilip muayene ve tedavileri yapılmaktadır. Dedi.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar