Çöl Varanı’nı öldüren Bozovalı’ya ceza

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde nesli tükenmekte olan ve koruma altında bulunan Çöl Varanını öldüren kişiye idari para ve tazminat cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü ekipleri Şanlıurfa Bozova ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce nesli tükenme tehlikesi altında olan çöl varanını öldürdüğü haberi üzerine inceleme başlattı.

28.06.2016 tarihinde Bozova Belediyesi ve Bozova Kaymakamlığı yetkilileri ile görüşüldü. Çöl Varan’ının bulunduğu yerin çevresindeki vatandaşlarla görüşüldükten sonra olayın faili tespit edildi. Bunun üzerine Çöl Varanını öldüren kişi olan M.A. ile yapılan görüşmede olayın nasıl gerçekleştiği öğrenildi ve gerekli tutanaklar tutuldu. Bozova’da görüşülen kişilere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü ekiplerince Çöl Varanı’nın nesli tükenmekte olan endemik ve tehlikesiz bir yaban hayvanı olduğu, tekrar görülmesi durumunda kesinlikle zarar verilmemesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ayrıca şahsa 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde idari ve tazminat cezası uygulandığı öğrenildi.

Kaynak: sanliurfaguncel.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar