Bozova'da binlerce dekar arazi sulancak

Şanlıurfa'da DSİ'nin yatırım programında yer alan tarımsal sulama projeleri tam hız devam ediyor.
Bir süre önce yeni görevine başlayan DSİ 15. Bölge Ahmet Ersin Gökçe bu projeleri yakından takip ediyor. Gökçe, Şanlıurfa-Bozova Pompaj Sulaması 2.Kısım Ana Kanal İnşaatını gezerek firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

'Şanlıurfa-Bozova Pompaj Sulaması 2.Kısım" projesi kapsamında Atatürk Barajı gölünden alınacak 64 m³/s su ile Şanlıurfa - Bozova ve civarındaki toplam 630 bin 270 dekar arazi sulanacak.

Bu arazilerde 114 bin 390 dekar alan şu an işletmede olup, inşaatı devam eden BP-2-1 Ana kanalı; başlangıç debisi 6,25 m³/sn olan yaklaşık 31 km beton kaplamalı trapez kesitli açık kanal ve üzerindeki sanat yapılarından oluşuyor. Kanal taban genişliği 3,50 mt başlayıp 2,0 mt olarak bitiyor.

BP -2- 2 Ana kanalı ; başlangıç debisi 42,5/m³ olan yaklaşık 44 km beton kaplamalı trapez kesitli açık kanal ve üzerindeki sanat yapılarından oluşuyor.

Bu iki kanalın tamamlanması ile Bozova pompaj sulaması 2.kısım 1.ünite kapsamında 85 bin 480 dekar, projesi devam eden 2 .ünitede ise 267 bin 490 dekar alanın sulanması hedefleniyor.

Öte yandan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Makina İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğümüz Ekipleri tarafından Viranşehir Usluca Deresindeki Islah Çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar