Bozova Berkin Elvan Parkının ismi değiştirildi

2014 Yılında Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde 5 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Berkin Elvan Parkı ilçeye atanan kayyumun kararıyla parkın ismi değiştirilerek 15 Temmuz Demokrasi Parkı yapıldı.

DBP’nin Bozova ilçe belediyesi, Yavuz Selim Mahallesi'nde 5 bin metrekarelik alan üzerinde daha önce park olup harabe haline gelen alanı tekrar çocuklara kazandırarak park haline getirmişti. Dönemin Belediye başkanı Zeynel Taş yeni yapılan parka meclis kararı ile Berkin Elvan parkı ismi verilmişti. Bozova Belediyesi Meclisi o dönem, kararı 8 ret, 3 çekimser ve 15 kabul oyuyla almıştı.

Bozova Belediye başkanı Zeynel Taş yerel bir gazete verdiği demeçte, “daha önce burada yapılmış olan park bakımsız kalmış ve harabe haline gelmiş bizde bu parkı çocuklarımıza tekrar kazandırmak istedik. Bozova gençlerinin yoğun isteğiyle de Berkin Elvan ismini vereceğiz. 150 gün bitirme kaydıyla parkın yapımını yapacak olan firmaya teslim ettik.”dedi.

Sosyal Medya’dan yoğun tepki
Berkin Elvan Parkının ismi Bozova Belediyesine atanan kayyumun aldığı kararla parka 15 Temmuz Demokrasi Parkı olarak değiştirildi. Eski tabela sökülerek yerine yenisi eklendi. Sosyal Medya’da tabela değişikliğini görenler karara yoğun tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları…


Yorum Gönder

0 Yorumlar