Hayvan Pazarı değil, Çamur Pazarı

Şanlıurfa Bozova ilçesine bağlı Yaylak Mahallesinde kurulan Hayvan Pazarında etkili olan yağışlar sonrası pazar adeta çamur deryasına döndü.


Bozova'nın en büyük mahallelerinden birisi olan Yaylak'ta her hafta hayvan üreticileri hayvanlarını burada satmak için pazara geliyorlar. Pazara giren her araçtan belediye ekipleri tarafından belli bir ücret alınıyor.

Şanlıurfa genelinde 1 hafta etkili olan yağışlar sonrası Yaylak Pazarına hayvanlarını götüren çiftçiler çamur deryasını görünce adeta şoka girdiler. Hayvan satıcıları hayvanlarını satmak için mecburen çamur deryasına girip saatlerce burada hayvanlarını satmak için beklemeye geçtiler.
Satıcılar ve vatandaşlar çamur deryasından yakınarak, " Belediyemiz neden buraya altyapı çalışması yapmıyor. Her sene aynı manzara ile karşılaşıyoruz. Ne zaman etkili bir yağış yağsa pazarın içine girmeye korkuyoruz. Pazardan gidene kadar ne bir elbisemiz kalıyor ne de hayvanlarımız da hal kalıyor. Çamur deryası yüzünden hayvanlarımız hastalanıyor. Bizler ekonomik olarak olumsuz etkileniyoruz." dediler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar