Bakan Eroğlu, Şanlıurfa'ya müjdelerle geldik

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu Şanlıurfa Valiliği ziyaretinde Vali Erin ve il protokolü karşıladı. Karşılamanın ardından Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Fakıbaba ve Eroğlu, Valilik makamında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından ağırlandı.

Burada bir konuşma yapan Vali Erin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ayda en az iki kez Şanlıurfa’yı ziyaret ettiğini ve bugün Bakan Eroğlu’nu birlikte Şanlıurfa’da ağırladıklarını belirtti. Orman ve Su İşlerinin Şanlıurfa için ayrı bir önemi olduğuna değinen Vali Erin, Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya gerçekleştireceği ziyaret öncesinde bu ziyaretin gerçekleşmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Şanlıurfa’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı muhteşem bir şekilde karşılayacağını dile getiren Vali Erin, “Bugüne kadar yapılmış en büyük miting, dünyaya verilecek mesaj anlamında da önemli” diye konuştu.

Bakan Eroğlu’na Şanlıurfa’ya teşriflerinden dolayı teşekkür eden Bakan Fakıbaba, sadece Şanlıurfa’da değil, Türkiye’nin tüm illerinde Veysel Eroğlu denince her türlü projeye imza atan biri
olduğunu belirterek, “Çok değerli bir büyüğümüz. Güneydoğuya çok büyükemekleri olmuştur. Ama hala yapacakları yatırımları açıklamak için buraya gelmişlerdir. Hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum” dedi.
Fakıbaba konuşmasında, Afrin’de devam eden operasyonda görev yapan Mehmetçiklere ve güvenlik güçlerine de başarılar dileyerek, “Dualarımız onlarla” diye konuştu.
Şanlıurfa’ya müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, Bakan Fakıbaba’nın ilk belediye başkanlığı döneminden itibaren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Şanlıurfa’ya geldiklerini ve bakanlıklarıyla ilgili ne gerekiyorsa yaptıklarını hatırlatarak, “Şimdi de her iki bakanlığımız kardeş bakanlık. Birbirimizi her konuda desteklemek durumundayız. Sulama, ağaçlandırma, gelir getirici türlerin geliştirilmesi, tıbbi aromatik bitkiler gibi bir çok konuda birlikte çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da buna büyük önem veriyor. Şanlıurfa’ya gelmeden önce, Şanlıurfa’dan başlayarak tarla içi sulamayı bitireceksin diye talimat verdi. Bunun için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Pazar günü Şanlıurfa’da karşılayacaklarını belirten Bakan Eroğlu, “Şanlıurfa’yı çok daha geliştireceğiz. Bahtı açık. Bugün Şanlıurfa’dan bazı askerlerimiz Afrin’e gitti, onların da bahtı açık olsun. Allah onları kaza belalardan korusun” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar