Bozovalı Çiftçiler ithalata karşı nohut ekti

Ekilebilir tarım arazisiyle zengin bir ülke olan Türkiye'de ithal ürünlerin artmasına Bozovalılar karşı çıktı. Bin 200 dönüm nohut ekerek, ithalatın durdurulmasını isteyen çiftçiler, yerli üreticinin desteklenmesini bekliyor.
Türkiye'de özellikle hububat ürünlerinde ithalatın artması üzerine yerli üreticiler atağa geçerek, ithalatı durdurmaya çalışıyor. Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde uzun yılların ardından ilk kez nohut eken çiftçiler, ithalata tepki amacıyla tüm arazilere nohut ektiklerini kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yerli üreticiyi destekleyeceklerini açıklamasının ardından nohut üretimine başlayan Bozovalı çiftçiler, üreticilerin desteklenmesini isteyerek, "ülkemizin temel geçim kaynaklarından olan tarım, neredeyse en büyük geçim kaynağını sağlıyor ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunuyor. Artık Türkiye'de birçok ürün ithal ediliyor. Biz de nohut ekerek bu durumun önüne geçmek istedik. Şuan bizim köyde tüm tarlalara nohut ektik. Bu anlamda devlet desteği bekliyoruz, desteklenmek istiyoruz" diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar