Köyün dört tarafından seller geliyor


Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde son günlerde etkili olan yağışlar sonrasında birçok kırsal mahallede sellerin oluşmasına neden oldu. İki gündür etkili olan yağışlar tarlaların su altında kalmasına neden oldu.

Bozova ilçesinde bağlı kırsal mahallerde son iki günde etkili olan şiddetli yağışlardan sonra birçok yerde seller meydana geldi. Özellikle Akmağara Mahallesinde iki gündür etkili olan yağışlardan sonra köyün doğu, kuzey ve batı taraflarından gelen seller adeta köyü ortasına aldı. Köy konum olarak yüksekte olması olası bir faciayı önledi. Özellikle doğu, batı ve kuzey yönlerinde gelen seller fıstık tarlalarındaki toprağın sürülmesine neden oluyor.
Kırsal Mahallenin girişinde birleşen seller yol boyunca olan fıstık tarlaları içinde yayılarak fıstıkların ve zeminin zarar görmesine neden oluyor. Çiftçilerden Bedir Koyuncu sele ilişkin açıklamasında şunları kaydetti,” yağışın bereket olduğunu ancak sel olması durumunda toprak sel ile gittiğinden hem fıstık ağaçları hem de arpa ve buğday gibi ürünler büyük çapta zarar görüyor. İnşallah sel şiddetini artırmaz” dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar