Tedavi edilen Kızıl Akbaba doğaya bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğüne İl Jandarma Komutanlığı tarafından gelen ihbarda, Jandarma ekiplerin Eyyübiye ilçesi Karaali bölgesinde devriyede olduğu sırada büyük bir kuş buldukları bilgisi alınmış ve hemen olay yerine intikal etti.

Karaali Karakolu’na giden Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, bulunan kuş türünün Kızıl Akbaba olduğu anlaşıldıktan sonra tedavisi yapılmak üzere Şube Müdürlüğüne bağlı Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.

Merkezde Veteriner Hekim tarafından yapılan ilk muayenede Kızıl Akbabanın sağlık durumunun iyi olduğu, Şanlıurfa genelindeki aşırı yağışlar ve kötü hava koşulları hayvanın beslenemeyerek güçten düştüğü ve göç edemediği tespit edildi.

Ayrıca yapılan incelemelerde Kızıl Akbabanın Belgrad(Sırbistan) Menşeli olduğu ayak halka numarasında anlaşıldığı belirtildi.

Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlanan Kızıl Akbaba, doğal yaşam alanına bugün tekrar bırakıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa

Yorum Gönder

0 Yorumlar