İki Kuveytli Dernek, Şanlıurfa 50 okul yapacak

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol töreni öncesi, Kuveyt Necat Hayır Derneği ve Said Derneği yöneticileri ve Kuveyt’ten gelen 35 yardım gönüllüsünü makamında kabul etti. Vali Erin, Kuveyt’in Suriyeli mazlumlara yönelik insani yardımları ve hayır hizmetleriyle tüm İslam alemine ve insanlığa örnek tutum ve davranışlar sergilediğini söyledi.

Makamdaki kabulün ardından toplantı salonuna geçen Vali Erin ve Kuveytli hayırseverler, ilk olarak Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle hayatını kaybeden, yurtlarından edilen ve aileleri dağılan insanlara kucak açan Türkiye konulu bir video izlediler.

VALİ ERİN: KARDEŞLERİMİZİN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kuveyt’ten gelen hayırseverleri misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, milyarlarca Müslümanın yaşadığı bir dünyada küçük bir ülke olan Kuveyt’in tüm insanlığa örnek olacak davranış ve tutum içerisinde olduğunu, Kuveyt Emiri Şeyh Sabbah başta olmak üzere hayır kuruluşlarının ve derneklerinin zorda olan Suriyeli kardeşlerine yardımcı olmak için yarış içinde olduklarını belirterek, “Böyle yaparak, ümmetin haysiyetini ve şerefini koruyor ve güçlendiriyorsunuz. Çünkü mensup olduğumuz dinimizin, Peygamberimiz aleyhisselamın da bize emri budur” dedi.

Vali Erin, konuşmasına şöyle devam etti: Dünya ne derse desin, ne yaparsa yapsın, biz zor durumda olan Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yapmaya, onların yanında durmaya, onların ihtiyacını karşılamak için büyük bir gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, onlar yardım etse de etmese de biz yardımcı olmaya, destek olmaya, şehirlerimizi bu kardeşlerimize açmaya, onların çocuklarını kendi çocuklarımız gibi görerek geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımızın üzerine daha iyisini yapmanın gayretinde olacağız.

Sadece Türkiye’de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin değil, hemen yanı başımızda Suriye’de bütün dünyanın tanıdığı terör örgütlerinin zulmü altında olan Suriyeli kardeşlerimiz de var. Allah’ın izniyle, Fırat’ın batısında olduğu gibi, doğusunda da bu terör örgütlerinin Suriyeli mazlumlar üzerinde tahakküm kurmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Batılı ülkeler gibi ajandalarında ikinci üçüncü planları olan bir ülke değiliz. Bir tek gayemiz var, yaptıklarımızın hepsi sadece Allah rızası içindir. Bununla yapmak istediğimiz de Suriye’nin bütünlüğü ve Suriye halkının da kendi vatanlarında özgürce yaşayabilmelerini sağlamaktır. İnşallah bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Tüm Müslümanların ve tüm insanlığın, Suriye’deki bu zulüm karşısında tutumunu tarih kaydediyor. Müslüman ülkelerin bu olaylar karşısındaki durumunu da kaydediyor. Orada 500 bine yakın insan katledilirken, refah içinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizden de bu tarafta olmasa da mutlaka bunun hesabı sorulacaktır.
Bu süreçte biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Kuveyt Devletinin, Kuveyt Emirliğinin ve halkının yaptıklarını da hem bu dünyada zikretmeye devam edeceğiz hem de ahirette buna şahitlik edeceğiz. Diğerlerinin de ne yaptığına şahitlik edeceğiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirsin. Kuveyt Devletini de daha zengin ve müreffeh kılsın. Başta Kuveyt Emiri olmak üzere tüm Kuveytlilere Şanlıurfalılar olarak ve burada yaşayan Suriyeliler adına en kalbi teşekkürlerimizi ve minnet duygularımızı bir kez daha iletmek istiyorum.

“TÜRKİYE’NİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kuveyt Necat Hayır Derneği ve beraberindeki heyet adına konuşan İbrahim el Bedr de, Türkiye’ye ve özellikle Şanlıurfa’ya Suriyeli mazlumlara kucak açıp, kol kanat gerdikleri için minnettar olduklarını belirterek, Kuveyt Devletinin ve Kuveytli Müslümanların da Türkiye’nin yanında durarak Suriyeli kardeşlerine yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

3 MİLYON 450 BİN TL YATIRIM
Yapılan konuşmalardan sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün göstereceği adreste toplam maliyeti yaklaşık 3 milyon TL olan 16 derslikli bir ortaokul binası ile Zülfü Görgün Kız Yurdu’nun bodrum katının tadilatının yapılarak halk eğitim merkezine dönüştürülmesine yönelik protokole imzalar atıldı.

Halk Eğitim Merkezi’ne dönüştürülecek olan Zülfü Görgün Kız Yurdu bodrum katında, kadınlara yönelik mesleki eğitimlerin verileceği tekstil atölyesi kurulacağı, bu amaçla yapılacak tadilat ve donatım malzemeleri için 460 bin TL harcanmasının öngörüldüğü öğrenildi.

TOPLAM 50 OKUL YAPACAKLAR
Şanlıurfa Valiliği’nin, Kuveyt Necat Hayır Derneği ve Said Yardım Derneği işbirliğiyle yaptığı protokoller kapasamında yapımı tamamlanan Necat Okulu ile Muhammed Abdulvahit El Eyyup Kız Yurdu 2018 yılında tamamlanarak hizmete sunuldu. Yapımı devam eden ve 2019 yılı içerisinde faaliyete girecek olan Abdülaziz Yusuf El Adsaki okulu, Mübarek Casım El Casım Okulu, İnsani Yardım Derneği Okulu, İnsani Yardım Kız İmam Hatip Okulu ile Kuveyt-Türk Kardeşlik okulunda çalışmalar devam ediyor.

2018 Yılında yaptıkları işbirliği protokolü ile Şanlıurfa’da 25 okul yapmayı planlayan Kuveyt Necat ve Said Yardım Dernekleri, hayırseverlerin desteğiyle bu okul sayısını 50’ye çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını belirttiler.

Protokol imza töreninden sonra, bağışçı hayırseverler adına Kuveyt Necat Derneği tarafından Vali Erin’e bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar