Bozova Gurehğleri için dernek kuruldu



Şanlıurfa Gureğh Çoban Köpekleri Derneği kuruldu. Dernek ile bu köpek türünün saf bir ırk olarak geleceğe taşınması hedefleniyor.

Sivas'ın Kangal, Eskişehir'in Akbaş, Aksaray’ın Malaklı çoban köpeklerinin olduğu gibi Şanlıurfa'nın da kurtboğan çoban köpekleri bulunuyor. Şanlıurfa'ya has bir ırk olan kurtboğan köpeklerin ırkının gelişmesi için genç girişimci Yunus Emre Kılıç, kolları sıvadı. Yunus Emre Kılıç, kurduğu Şanlıurfa Gureğh Çoban Köpekleri Derneği ile bu ırkın geleceğe taşınması için çalışmalara başladı.

Dernekleşmeye gidildiŞanlıurfa ve Türkiye genelinde gureğh çoban köpekleri ile ilgili yaptığı çalışmalar ve bu köpeklere olan sevgisi ile bilinen Yunus Emre Kılıç, farklı işlere imza atmaya devam ediyor. Daha önce Sivas ve Ankara’da birincilikler kazanan, Şanlıurfa Tarım Fuarında köpekleri tanıtan ve daha sonra da Anadolu Ajansı ile bu köpekleri Türkiye gündemine oturtan Kılıç dernek kurarak bu köpeklerin soyunun devamı için kolları sıvadı.

Sıradan bir olay değildirKonuyla ilgili Şanlıurfa’nın tarafsız haber portalı www.urfakalesi.com’a konuşan Yunus Emre Kılıç, “Ben Şanlıurfa Gureğh Çoban Köpeklerinin soyunun tükenmemesi ve daha saf bir ırk olarak geleceğe taşınması adına yıllardır çeşitli araştırmalar yapıyorum. Köy köy gezip saf olan gureğhleri araştırdım. Şu anda bu anlamda çalışmamız tamamlandı. Bu çalışma sıradan bir olay değildir. Bu köpekler Urfa’nın değeridir. Korunması için elimden gelen her şeyi yapacağım.”dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar