Bozova’da fıstık ağaçlarını dolu vurdu


Şanlıurfa’nın Bozova ve Suruç ilçelerinde etkili olan sağanak yağış ile birlikte tarım arazilerine ve fıstık ağaçlarına dolu vurdu.  Dolu yağışı nedeniyle ürünler zarar gördü.

Şanlıurfa genelinde son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok bölgede yer yer etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan seller nedeniyle tarım arazileri ve fıstık ağaçları zarar görürken, son günlerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle çiftçilerin fıstık ve tarım arazileri maddi anlamda büyük zarara uğradı.

Son yılların en bereketli yılını yaşayan Şanlıurfa’da çiftçiler bol yağmur ile yüzleri güldü. Ancak son haftalarda yer yer etkili olan sağanak yağış nedeniyle çiftçiler büyük zarara uğradı. Özellikle sağanak yağış sonrası oluşan büyük seller nedeniyle tarım arazilerinde yer alan arpa, buğday ve mercimek gibi ürünler toprağın sel altında kalması nedeniyle ürünler heba oldu.

Bozova ilçesine bağlı Akmağara Mahallesinde etkili olan sağanak yağış sonrası fıstık ağaçları geçtimiz günlerde zarar görmüştü. Bugün etkili olan dolu yağışı sonrası tarım arazilerindeki ürünlerle beraber fıstık ağaçları büyük bir zarara uğradı. Kırsal mahallede 10 dakika etkili olan dolu yağışından sonra fıstık ağaçlarındaki yapraklar yere dökülmeye başladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar