Bozova yağışlı havanın etkisine giriyor


Meteorolojiden yapılan açıklama göre bugün Şanlıurfa ve ülke genelinde Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı bir havanın etkisine girecek.

Meteorolojiden yapılan açıklamada; “Ülkemiz, Bugün yağışlı ve Balkanlar üzerinden gelen serin havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, hafta sonuna kadar tüm yurtta etkili olduktan sonra Cumartesi (04.05.2019) günü öğleden sonra doğu bölgelerden ülkemizi terk etmesi bekleniyor.

Yağışların; bugün İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında, Cuma (03.05.2019) günü Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda aralıklarla yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı riski gibi olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak hazırlayacağımız anlık uyarıların takip edilerek dikkate alınması can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir.

Rüzgarın; bugün güney, iç ve doğu, Cuma günü doğu kesimlerde güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; Perşembe ve Cuma günleri kuzey, iç ve batı bölgelerde, Cumartesi (04.05.2019) günü ise doğuda hissedilir derecede (5 ila 9 derece) azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Üç büyük kentimizdeki beklenen hava durumlarının su şekilde olması bekleniyor;

İstanbul; Perşembe çok bulutlu ve öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Cuma ve Cumartesi günleri ise parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Ankara; Perşembe sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Cuma günü hafif olmak üzere sağanak yağışlı, Cumartesi günü ise parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İzmir; Perşembe sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Cuma günü parçalı bulutlu, Cumartesi günü ise parçalı zamanla çok bulutlu olması bekleniyor.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar