Sinekler sofrayı talan etti


Hilvan kırsal mahallelerinde belediyenin ilaçlama noktasında yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlar geceleri sivrisinek yüzünden uyuyamazken, sabahları ise karasinekler yüzünden yemek yiyemiyor.

Kurak bir iklime sahip olan Şanlıurfa'da önceki yıllara oranla bu yıl daha fazla yağış düştü. Bu nedenle farklı böcek türünün sayısının artmasına neden oldu. Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan böcek türleri vatandaşları rahatsız ederken, Hilvan Belediyesi ise ilaçlamayı yeterince yapmadığı için tepkilerin odağı haline geldi.

Hilvan kırsalını adeta işgal ettiler
Karasinek, haşere ve sivrisineklerden dert yanan Aşağı Ekece sakinleri belediye yetkilerine ateş püskürdü,  evde rahat bir yemek yiyemediklerini ve geceleri rahat bir uyku alamadıklarını iddia eden mahalle sakinleri belediyenin ilaçlama noktasında sınıfta kaldığını belirtti.

Karasinekler sofrada doldu
Hilvan, Aşağı Ekece Mahallesinde sofranın üzerine karasinekler yüzünden ev halkı adeta sofradan uzaklaşıyor. İlaçlamanın yetersiz olduğu mahallede geceleri haşereler ve sivrisinekler yüzünden köy halkı rahat bir uyku alamadığını iddia etti.




Yorum Gönder

0 Yorumlar