Bozova Sanayi Sitesi projesi rafa kaldırıldı


S.S. Bozova Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Bozova kent merkezinde bulunan tüm sanayi esnafını aynı çatı altı toplayarak sanayi sitesinin yapılması için 15 Mart 2016 yılında Yılmaz Akman başkanlığında kuruldu. Sanayi sitesinin yapılması için hazırlanan proje önce ilçe belediyesi tarafından uygun görülerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile yapılması için projeye çıkarıldı.

3 yıldan bu yana sanayi sitesinin yapılması için Kooperatif başkanı Yılmaz Sanayi Bakanlığına kadar projeyi sunarken, proje geçtiğimiz hafta içerisinde iptal edildiği öğrenildi. Gerekçe olarak sanayi sitesinin yapılacağı alanda bazı arsa sahiplerinin karşı çıkması olduğu öğrenildi.

3 Yıl önce Bozova İlçesinde yapılması için başlanan Sanayi sitesi kooperatifi yer tahsisine kadar hazırlanan proje neden durduruldu. Proje için son aşamaya gelindiği öğrenilirken, geçtiğimiz hafta içerisinde sanayi sitesinin yapılacağı alanda bazı arsa sahiplerinin karşı çıktığı ve buna karşı da sanayi sitesinin durdurulduğu öğrenildi. Bozova ilçesinde yapılması planlanan 700 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek olan Bozova Küçük sanayi sitesinin kurulması için 3 yıl önce çalışmalar başlandığı belirten Kooperatif Başkanı Yılmaz Akman, 'sanayi sitesinin yapılacağı alanda arazisi bulunan şahıslarla görüşmelerimiz oldu. Taraflarla sanayi sitesinin yapılması ve ilçeye kazandırılması için gerekli desteğin verilmesini istedik.

Arazi giden tarafların sanayi sitesinde dükkan veya arazi noktasında da gerekli desteği verecektilc Arazisi giden vatandaşlarımızın mağdur olmaması içinde maddi ve manevi olarakta destek verilecekti. Ancak bugün gelinen noktada arazisi sanayi sitesi alanında bulunan şahıslar mahkemeye başvurdular mahkeme de geçtiğimiz hafta içerisinde sanayi sitesinin durdurulması için karar aldı. Ilçemizde yapılması planlanan sanayi sitesi ile birlikte sokak aralarında ve konut altlarında esnaflık yapan tüm sanayi esnafımızı aynı alanda toplayacaktık. Ve ilçemize ayrı bir görünüm ve maddi olarakta katkı sağlayacaktık. Ancak bugün mahkeme tarafından durdurma kararı alınması ile birlikte projemizi neredeyse rafa kaldırılmış olacaktır' dedi.

Kaynak: Bozova’nın Sesi Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar