CHP'den yıldız'a yanıt: Sırf yalakalık olsun diye

CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sarf ettiği sözlerine Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığından tepki gelmişti. Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız'a ise CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir'den yanıt geldi.

'Sırf yalakalık olsun diye...'Ak Parti İl Başkanı Yıldız'ın yalakalık yapmak için açıklama yaptığını belirten CHP'li Cidir, "AKP'nin Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Genel Başkanına yaranmak için burnunun dibindekilerini görmeyerek sırf yalakalık olsun, gelecekte yapılacak AKP İl Kongresinde yerini sözde garantilemek adına bir açıklamada bulunmuştur. Sayın Yıldız, senin söylediklerini ne duyan olur ne de gören. Sen de bunu biliyorsun ama yine de ismini kamuoyunda gündeme getirmek için bu beyanlarda bulunmuşsundur. Bu içi boş uyduruk beyanlara artık kimse kanmıyor, inanmıyor." dedi. Sayın CHP Genel Başkanımız ne demiştir? Kötüye giden ekonomi, vatandaşın içinde olduğu kriz, geçmişte AKP belediyelerin bırakmış olduğu enkaz, usulsüz yapılan ihaleler, vatandaşın vergilerinin birtakım derneklere, vakıflara nasıl peşkeş çekildiğini ve bunun sonucunda vatandaşın çekmiş olduğu sıkıntıların acısı yapılacak olan erken veya zamanında yapılacak olan bir seçimde milletimizin İstanbul'da 24 Haziranda göstermiş olduğu irade ile AKP ve genel başkanını sandığa gömeceğini beyan etmiştir. Bu sözlerin neresinde yanlış gördünüz sayın Yıldız, 17 yıldır Türkiye'yi yönettiniz, bu yüce halkımın vermiş olduğu karardır. Bu karara da saygı duyarak bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz." dedi.

'Gerçekleri yaz da millet aferin desin'Hayrettin Cidir, "2002 yılında AKP iktidara geldiğinde, Türkiye'nin iç ve dış borcu 729 milyar dolar idi. 2018 yılında bu borçlar 2.250 milyar dolar oldu. Türkiye bir tarım ülkesiydi, AKP sayesinde 2018 yılına kadar 400 milyar dolar tarım ürünlerini ithal etmiş olduk. 1992 yılında SSK'yı devralan sayın Kılıçdaroğlu 2.556.000 zararla aldığı borcu 1999 yılında 1.111.000.000 zarar ile devretti. Gelelim AKP dönemine 2002 Yılında 2.386.000 000 borçla devredilen SSK borcu 2018 yılında 34.045 milyar olmuş. Sayın Yıldız elinin altındaki googleden, bilmiyorsan boş zamanında tıkla görürsün, Türkiye'nin SSK borcunun ne kadar olduğunu SSK'nın kimin zamanında batırıldığını, yazıyorsan bari gerçekleri yaz da millet sana aferin desin." ifadelerini kullandı.

'Uzaklarda sevda aramayı bırak, Urfa'yı konuşalım'CHP'li Hayrettin Cidir, Ak Parti'li Bahattin Yıldız'a şu soruları yöneltti:
Bu yazdıklarım sorduklarına cevaptır. Şimdi ben sana asil görevini hatırlatayım.
1.Belediyelerde yapılan usulsüz ihalelerin kimlere gittiğini biliyor musun?
2.Belediyelerde çalışan bankamatik personelin kaç kişi olduğunu biliyor musun?
3. 65 milyon TL'nin trambüs ihalesinde nasıl kuma gömüldüğünü sordun mu?
4.Şehir hastanesinin olmayan ihalesinin nasıl yanlış bilgi ile Cumhurbaşkanını kandırdığınızı sordun mu?
5.Kış mevsiminde otobüs duraklarında bekleyen yaşlı, çocuk, hasta insanların durumunun nasıl olduğunu sordun mu?
6.Kangren haline gelen kavşakların akıbetinin nasıl olacağını ne zaman bitirileceğini sorguladın mı?
Sayın Yıldız, Urfa kamuoyunun çektiklerini gündeme getir, Urfa'yı gündeme getir. Uzaklarda arama sevdanı. Bizim sevdamız Urfa'dır gel beraber Urfa'yı konuşalım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar