Çocukların korkulu rüyası oldu

Bozova'da sokak köpekleri
Bozova sokaklarında başıboş dolaşan sokak köpekleri

Bozova kırsal mahallerinden Göynik'te başıboş dolaşan köpekler okula giden çocuklar için büyük tehlike arz ediyor. Yetkileler bugüne kadar soruna çözüm bulmadı.

Sokak köpekleri hem kırsalda hem de merkezde sayıları her geçen gün artıyor. Sokak köpeklerinin artması ile beraber tehlike çanları da çalmaya başlıyor. Bozova kırsal mahallelerinden Göynik Mahallesi,  Umutlu sokakta oturan vatandaşlar sokak köpeklerinden rahatsız. Mahallede artan sokak köpekleri yüzünden çocuklar okula gitmeye çekiniyor.

Göynik Mahallesi, Umutlu Sokak sakinlerinden Mehmet Deveci, sokak köpeklerinin 4-5 defa çocuklarına saldırdığını belirterek yetkilileri seslendi. Deveci, “Mahallemizde uzun süredir başıboş dolaşan köpekler var. Belediyemizi sokak köpekleri için bir şeyler yapmalarını söylememe rağmen bugüne kadar hiçbir işlem yapmadılar. Şu anda çocuklarımı okula ben götürüyorum. Başıboş köpekler bugüne kadar 4-5 defa çocuklara saldırdı. Aynı şekilde köydeki başka çocuklara da saldırdı. Belediye yetkililerine köpekleri bildirmeme rağmen bana herhangi bir şey söylemediler.” Diyerek yetkililerin sokak köpekleri için bir çare bulmasını istedi.

Bozova kırsalı ve merkezinde daha öncede başıboş köpeklerin tehlike saçtığı bildirilmişti.


Yorum Gönder

0 Yorumlar