Google’den resmi açıklama geldi

Google, Türkiye'deki yeni telefonlara lisans vermeyecek 

Google'ın Rekabet Kurumu'yla arasında geçen süreç sonrasında Türkiye'de 12 Aralık'tan sonra satılan Android cihazlarda Gmail, YouTube gibi Google servislerinin lisansını iptal ettiğini görüyoruz.

Google’den yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ağustos ayında Rekabet Kurumu'nun kararı doğrultusunda Android iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarda değişiklikler yapmıştık. Kasım ayında, Rekabet Kurumu bu değişikliklerin uygun olmadığı ve bu anlaşmalarla operasyonlarımızı sürdüremeyeceğimiz yönünde karar verdi. Türkiye’deki kanunlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmemiz için iş ortaklarımızı Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modelleri ile ilgili anlaşma yapamayacağımız konusunda bilgilendirdik.

Tüketiciler mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri gibi hâlihazırda mevcut cihazları ve uygulamaları da normal şekilde çalışmaya devam edecektir. Google’ın diğer ürün ve servisleri durumdan etkilenmeyecektir. Rekabet Kurumu ile bu konunun olabilecek en hızlı şekilde çözümü için çalışmayı sürdürmekteyiz."
Açıklamalara baktığımız bu sonuçlar ortaya çıkıyor:
  • Türkiye'de yeni telefonlarda, bir anlaşma sağlanana kadar Google servisleri Android cihazlarda yüklü gelmeyecek.
  • Yeni bir Android telefon satın alan kullanıcılar, telefonda Google Play Store'u göremeyecek.
  • Gmail, YouTube gibi popüler Google uygulamaları da telefonlarda yer almayacak.
  • Kullanıcıların, Google Play Store'un APK dosyasını telefonlarına indirip uygulamaları bir bir telefonlarına yüklemeleri gerekecek.
  • Mevcut cihazlar, bu durumdan kesinlikle etkilenmeyecek ancak satışa sunulacak yeni akıllı telefonları satın alanlar Google'ın hizmetlerinden faydalanamayacak.
Kaynak: Webtekno

Yorum Gönder

0 Yorumlar