Orman Bölge Müdürlüğü’nden Fıstık, zeytin ve çam

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Siverek Oyman Ağaçlandırma sahasında fıstık, zeytin ve çam ağaçlarının dikilmesi için toprak işleme çalışmalarını sürdürüyor.


Siverek Oyman Ağaçlandırma sahasında dikilecek olan Urfa fıstığı, zeytin ve çam orman köylüleri için gelir kaynağı olacak. Ağaçlandırma sahasında topak işleme hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Oyman Ağaçlandırma Sahasında 534 hektarlık alanı ağaçlandırma sahalarının genişletilmesi için toprak işleme ve arazi hazırlığı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Cevdet Çiçek çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada; ”Bir ulusun uygarlık düzeyi, üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla Şanlıurfa'nın daha önce suya kavuştuğu gibi Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasıyla da yeşil alanlara kavuşacağını belirtti. Şanlıurfa’nın daha da yeşillenmesi adına çalışmalarına devam edeceği, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü olarak Şanlıurfa’da olduğu gibi Siverek’te yeşil alanları arttırmayı hedefliyoruz.”


Yorum Gönder

0 Yorumlar