Büyükşehir’den “Hobi Bahçeleri”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, badem ağaçları içerisinde ‘Hobi Bahçeleri’ için bir proje hazırladı. Başkan Beyazgül projeyi sosyal medya hesabından paylaştı.





Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ‘Hobi Bahçeleri’ ile yaşlılar burada köy ortamı yaşayabilecek. 180 tane hobi evinin yapılacağı projede evlerin önünde bahçeler de olacak. Bu proje ile yaşlılar köy ortamını yaşamış olacak.

Badem ağaçları arasında yapılacak projenin kapsadığı alan 75 bin metre kare, bu alan hobi evleri, ortak kullanım alanları, kafe ve fitness alanları, bisiklet ve koşu yolları, piknik alanları ve oyun grupları yer alacak.

“Artık köyü olmayanların da bir “köy evi” olacak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sosyal medya hesabından paylaştığı o proje; “Şanlıurfa için bizi heyecanlandıran projelerden biri “Hobi Bahçeleri”
Badem ağaçları içerisinde, 75.000 m² proje alanıyla, 180 tane hobi evi ve bahçesini yaşlılarımızın kullanımı için hazırlamaya başladık. Artık köyü olmayanların da bir “köy evi” olacak.”

Ağaçlara zarar verilmeden proje gerçekleşecek mi?
Badem ağaçları içerisinde kurulması düşünülen projenin badem ağaçlarına bir zararı olacak mı? Sosyal medyada merak edilen konu haline geldi. Herkesin merak ettiği soruyu Türkiye Kent Konseyleri Birliği 5.Dönem Başkanı Yusuf Sabri Dişli sordu.

Dişli’nin yöneticilere sorduğu soruya Etüt ve Proje Daire Başkanı Raşit Dedeoğlu yanıt verdi. Dedeoğlu, hiçbir ağacın zarar görmeyeceğini kaydederek şu cevabı verdi, “Yusuf hocam ağaç aplikasyonları tek tek alındı, en seyrek ağaçlık alanına hobi evleri yerleştirildi. Tek bir ağaç kesimi olmadan gerçekleştirilecek. Ve her hobi bahçesinde yetişmiş badem ağacı yer alacak. Gölgesi ve meyvesi için ağaçlar bize canlı gerek”

Kaynak: Urfa Değişim
Kaynak göstermeden kopyalamayınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar