Doludan zarar gören çiftçilerin borçları ertelensin

Şanlıurfa’da yer yer etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle çiftçilerinin zararını büyük olduğu öğrenildi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, sağanak ve dolu yağışı nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesini talep etti.


Hafta sonu Şanlıurfa’da yer yer etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle hem meyve bahçeleri hem hububat tarlaları zarar gördü. Vekil Aydınlık, dolu nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için kamu bankalarına çağrıda bulundu.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, sosyal medya hesabından dünkü sağanak ve dolu yağışı nedeniyle zarar gören çiftçiler için kamu bankalarına çağrıda bulundu. Aydınlık paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili hemşehrilerim, içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle bir çiftçimizin dahi topraktan uzaklaşmasına imkan tanımamalıyız. Bu süreçte çiftçimizin elinden tutmazsak ilerleyen günlerde gerçekten çok zorlanacağız çünkü; koronavirüs nedeniyle artık tüm ülkeler kendine yetmeye çalışacak, kendi üretecek, kendi tüketecek. Bu nedenle üretim zincirinin 1 numarası olan çiftçilerimize her türlü kolaylık sağlanmalıdır.

Dün Hilvan, Bozova ve çevre bölgede yaşanan sağanak yağış ve doludan maalesef birçok çiftçimiz etkilendi. Etkilenen çiftçilerimiz için buradan kamu bankalarına ve ilgili bürokratlara çağrıda bulunuyorum. Tarım sigortası olmayan çiftçilerimiz için şartsız, koşulsuz tüm borçları bir yıl mutlaka ertelenmelidir. Altını çizerek bir kez daha tekrarlıyorum; bir çiftçimizin dahi topraktan uzaklaşmasına imkan tanımamalıyız.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar