Urfa vekillerine ve başkanlarına seslendi

Tarım ve Orman Bakanlığının pamuk rekolte kilogramını 500'den 350 kilograma düşürüleceği iddiasını kaydeden Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, olası olumsuz bir durumun önüne geçmek için Urfa milletvekillerine ve belediye başkanlarına çağrıda bulundu.





Başkan Eyyüpoğlu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Değerli çiftçilerimiz, malumunuz olduğu üzere, önceki yılla ilişkin pamuk rekolde kilogramı, 500 kg olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirtilmişti. Son günlerde aldığımız duyumlara göre, geçen yıla ilişkin pamuk rekolte kilogramının 500’den 350 Kilograma düşürüleceği yönünde çalışmaların olduğudur.
Türkiye’nin pamuk ihtiyacının % 45’ini yetiştiren Şanlıurfa’mız da, pamuk rekolte kilogramının bu denli düşürülmesi, şüphesiz tüm çiftçilerimizi büyük ölçüde mağdur edeceği aşikardır.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’la konuyu özelikle görüşüp çiftçilerin karşılaştığı sorunları iletip rekoltenin düşürülmesi konusunda yaşanacak sorunları aktardık. Genel başkanımızda konuyu yetkili bakanlıklarla görüşeceklerini bizzat ifade etti.

Şanlıurfa çiftçisinin bu şekilde mağdur edilmemesi hususunda, Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, Tüm Milletvekilleri ve İl Başkanımız birlikte hareket etmeye davet ediyorum.

Eminim ki, tüm siyasilerimizin birlikte hareket ederek, Bakanlığımıza pamuk rekolte kilogramının 500 olması yönünde talepte bulunması halinde netice alınacağı kaçınılmazdır. Bu şekilde çiftçilerimizin mağduriyetin oluşmayacağını umuyorum. Önceki dönemlerde yaşanan 3 yıl sorunu yeterince pamuk çiftçilerimizi mağdur etmiştir."

Yorum Gönder

0 Yorumlar