Urfa'da artan vaka sayılarını sordu

Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, son günlerde bazı ilçelerde artan koronavirüs vaka sayılarını ve vakaların neden arttığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.





HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettiği soru önergesi şöyle:
“Basından edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa il ve ilçelerinde Korona virüs vakalarının sayısı giderek artmaktadır. Son olarak Urfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada; Siverek, Viranşehir, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde korona virüs testi pozitif çıkan kişilerin yaşadıkları 9 bina, Birecik ilçesinde ise Karababa Mahallesinin tamamının karantinaya alındığı belirtilmiştir. Eyyübiye ilçesi 2. Organize Sanayi Sitesi’nde de bir firmada çalışan işçilerden test sonucu pozitif çıkanlar olması sebebiyle firmanın karantinaya alındığı edinilen bilgiler arasındadır.

    Bu bağlamda;

1.      Şanlıurfa il ve ilçelerinde Korona virüs vakalarının artmasının nedeni nedir?
2.      Şanlıurfa genelinde, alınması gereken tedbirlere dair yapılması gereken çalışmalar etkin bir şekilde yürütülmekte midir?
3.      Açıklanan tedbirlerin etkili şekilde uygulanmadığı, halkın toplu halde bulunabileceği alanlarda sosyal mesafenin korunmadığı, gerekli hijyen tedbirlerinin alınmadığı iddiaları doğru mudur?
4.      Gerekli önlem ve tedbirleri sağlamayan yöneticiler hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılacak mıdır?
5.      Bugüne kadar Şanlıurfa ilinde yapılan korona virüs test sayısı nedir?
6.      Bugüne kadar Şanlıurfa’da tespit edilen korona virüs vaka sayısı nedir?
7.      Bugüne kadar Şanlıurfa’da korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı nedir?”

Yorum Gönder

0 Yorumlar