Başkan Almas’tan çiftçilere müjde!


Bozova’da borcu nedeniyle atıl durumda olan Merkez Sulama Birliğinin tekrar faaliyete geçmesi için çalışmalarını sürdüren Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, birlik ile ilgili müjdeyi verdi.

Ankara’da çiftçilerin problemlerini çözmek için temaslarda bulunan Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, TBMM başta olmak üzere birçok kurum ile görüşmelerini sürdürüyor. Başkan Almas, Merkez Sulama Birliğinin tekrar faaliyete geçeceği sözünü aldıklarını kaydetti.

Almas görüşmelerine ilişkin yaptığı paylaşımda, “Bozova Merkez Sulama Birliğinin tekrar faaliyete geçmesi amacıyla Şanlıurfa milletvekilimiz sayın Prof. Dr. Mehmet Ali Cevheri ile görüştük, bu konu hakkında ilgili yerlerle görüşülerek yasal faizi ile birlikte yaklaşık olarak 7 milyon olan Bozova sulama birliği elektrik borcunun yaklaşık 5 milyon lira borcu silinerek 2 milyona çekilmiştir. Bu 2 milyonun da yaklaşık 1 milyonunu Toprak Reformu Genel Müdürlüğü, geri kalan 1 milyonluk borcu ise DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceğine dair söz aldık. Yakın zamanda Bozova’mızın tekrar suya kavuşacağının müjdesini aldık” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar