Tesis kaderine terk edildi! Yüzlerce çiftçi mağdur oldu



Bozova Merkez Sulama Birliği’nin kaderine terk edilmesi ile birlikte Bozova’da yüzlerce çiftçi mağdur olurken binlerce dönüm arazi ise çoraklaşmaya terk edildi. 2018’de çıkarılan kanunun sulama birliklerinin borçları ödenmiş ancak Bozova’daki birlik kapsam dışında bırakılmıştı. Konuyla ilişkin Konuşan Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, ilçenin ötekileştirildiğini ve üvey evlat muamelesi yapıldığını kaydetti.



Yaklaşık 3 milyon TL borcu olduğu gerekçesiyle kapatılan milyonluk tesis çürümeye başladı. Bozova Merkez Sulama Birliği ile ilçede yaklaşık 15 bin dönüm arazinin sulandığı öğrenildi. 2018 yılında meclisten çıkarılan kanunla tüm sulama birliklerinin borcunun ödendiği ancak Merkez Sulama Birliğinin borcu kapsam dışında tutulmuştu.

“Hesap versinler!”
Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, hesap versinler dedi. Almas, “hesap sorma hakkımızdır. Kim bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi yapıyor Bozova’ya? Meclisten çıkarılan kanuna rağmen bütün birliklerin 2018 öncesi borçları ödendi ama Bozova Merkez Sulama Birliğinin borcu kapsam alanına alınmadı. Yüzlerce çiftçimiz mağdur edilerek başka illere neden ırgatlığa mahkum ettiler.  Bugün kapalı olan Merkez Sulama Birliği ilçede binlerce tarım arazinin sussuz ve çiftçinin mağdur olmasına neden oluyor. Milyonlarca lira harcanarak kurulan bu tesis neden çürümeye terk edildi?” dedi.

“Bozova’ya üvey evlat muamelesi yapmayın!”
 Almas, sözlerine son verirken sonuna kadar mücadele edeceğini kaydederek, “Soruyorum neden çürümeye terk edildi? Tek bir nedeni yok. Bozova’ya üvey evlat muamelesi yapmayın! Bozova ve Bozovalı çiftçinin hakkını verin! Bu sorunun çözümü için  sonuna kadar mücadele edeceğim” sözlerine son verdi.

​​​​​​​Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Yorum Gönder

0 Yorumlar