Bozovalı çiftçilere müjde! Artık tütün için...


Bozova Ziraat odası Başkanı Fuat Almas'ın yoğun çabaları sonuç verdi. Artık Bozova'da isteyen çiftçiler alternatif ürün olarak tütün ekebilecek.

Normal şartlarda Bozova'da tütün ekimi yapılması neredeyse imkansızdı. İlçede Tütün ekebibilmek için tarım bakanlığından gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Geçtiğimiz ay Bozova Ziraat odası Başkanı Fuat Almas, tarım ve orman bakanlığı ile yaptığı görüşmeler bugün sonucunu verdi. 

Başkan Fuat Almas'ın yoğun girişimleri sonucu bugün ilçeye gelen Adıyaman Bölgesi tütün alım şirketi sorumluları gerekli koşulları Başkan Almas ile görüştü.

Dönüm miktarını söylemek yeterli

Bozovahaber.net olarak Başkan Almas ile yaptığımız görüşmede, tütün ekmek isteyen çiftçiler kaç dönüm ekecekse odaya bildirmesi gerekiyor. Odaya bildirilen dönüm miktarı için Ziraat odası sizin adınıza avukat nezdinde şirket  yetkilileriyle özel bir sözleşme hazırlayarak tütün ekmenize izin verilecek.

Başkan Almas sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İlçemizde daha önceden girişimde bulunduğumuz Alternatif ürün  olarak Tütün yetiştiriciliği  neticesi almaya başlattık.ilçemizde Tütün yetiştirmek isteyen çiftçilerimiz odaya müracaat etmeleri yeterlidir."

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Tütün bu milletin ekmek kapısı neden milletin ekmeği ile oynuyorlar anlamıyorum, bozovada olduğu gibi heryerde serbest olmalı.

    YanıtlaSil