Bozova çiftçisine bir buçuk milyon liralık hibe


Bozova’da çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir buçuk milyon liralık hibe desteği verileceği öğrenildi.

Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sulama ihtiyacı olan vatandaşlara damlama, basınçlı ve modern sulama sistemleri ile ilgili hibe ve destek verilecek.

Sulama sistemleri ile beraber büyükbaş, küçükbaş ve sera alanlarında hibe verileceği, hibe başvurularının ise sistem üzerinde verileceği vurgulandı. Hibe miktarının bir buçuk milyon TL’ye kadar olacağını öğrenildi.

Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyini yükseltmek amacıyla, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Bakanlığımızca uygulamaya konuldu. Destekleme uygulamaları hakkında yatırımcılara, tarım ve Orman İl müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüz tarafından İlçe Müdürlüğümüz personellerine ve sivil toplum kuruluşlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar