Bozovalı çiftçiyi bekleyen büyük tehlike


Kuraklığın etkili olmasıyla birlikte Bozova’da ekili olan şekerpancarı ve hububat arazileri bir hafta içerisinde sulanmazsa binlerce dönümdeki ürün heba olacak.

Son günlerde etkili olan kuraklık nedeniyle ekilen hububat ve şeker pancarı tarlaları bir hafta içerisinde sulanmazsa ürünlerin heba olacağı ileri sürüldü. Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, ilçede 12 bin dönüm şeker pancarı ve binlerce dönüm hububat tarlasının olduğunu ve birkaç gün içerisinde sulanmadığı takdirde 10 milyon liralık zararın kapıda olduğunu vurguladı.

10 milyon liralık zarar kapıda
Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimizin bilgisine başta DSİ Bölge Müdürümüz Mahmut Berber, DSİ Genel Müdürü Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ve akabinde vekillerimizden (Mehmet Ali Cevher, Halil Özcan, Halil Özşavlı, Ahmet Akay, Fakıbaba, Zemzem Gulender Açanal) vekillerimizi bilgilendirdik. 3 gün içinde suyumuz bırakılmasa bölgemiz şekerpancarı ve hububata yaklaşık 10 milyon TL zarara uğrayacağını dile getirdik. Bu mağduriyeti giderilmesi için elimizden geleni yapacaklarını söylediler. İnşallah en kısa sürede bu sorun çözülür saygılarımla.” dedi.

Sulama birliği elektrik borcunu ödeyemedi
İddiaya göre, çiftçiden elektrik parasını tahsil edemeyen Bozova Atatürk Barajı Sulama Birliği elektrik borcunu ödeyemeyince elektrik şirketi enerjiyi kesti. Enerjinin olmamasından dolayı binlerce dönüm tarla heba olmayla karşı karşıya kaldı.

Muhtarlar durumu DSİ’ye taşıdı
Bozova Muhtarlar Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Söğütlü Muhtarı Hikmet Yıldırım'dan alınan bilgilere göre; Bir hafta içerisinde, ekilen 12 bin dönüm şekerpancarı sulanmazsa yeşermeyecek ve zararı 5 milyon TL olacak.

Muhtarlar ve çiftçilerden oluşan bir heyet, havaların da kurak geçmesinden DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'ne ve Dedaş'a gidip elektriğin bırakılması, şekerpancarı ekilen tarlalara en azından bir can suyu verilebilmesi için ricada bulundu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar