Bozova çiftçisine güzel haber!


Bozova’da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru kabul edildi. İlçede 50 bin adet meyve fidanı dağıtılacak.


Urfa Değişim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Şanlıurfa ve Bozova’nın meyve ihtiyacını karşılamak amacıyla yüzde 70’i hibeli olan Bozova İlçesinde Meyveciliğin Geliştirilmesi projesi ile hem istihdam artacak hem de bölgenin halkının meyve ihtiyacı karşılanacak.

Meyveciğiliğin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kabul edildi. Proje ile ilçeye 50 bin fidan gönderilecek. Proje kapsamında verilen meyve fidanları şöyle; Fıstık Fidanı: tüplü 2 yaşında, sarı sertifikalı, bıttım fidanı

Zeytin Fidanı: Gemlik, sarı sertifikalı, tüplü boyları 1 m, Badem Fidanı: tüplü sertifikalı ferragnes, Ceviz Fidanı; tüplü 1 yaşında chandler, Elma Fidanı: golden tüplü, Nar Fidanı: hicaz tüplü, Şeftali Fidanı: Bursa yarma tüplü”

Fidanlar nasıl alınacak?
Bozova Ziraat Odası Başkanlığı’nın ortak olduğu projede konuyla ilgili detaylı bilgiye odadan ve Başkan Fuat Almas’tan alınabilinecek. Başkan Almas yaptığı duyuruda, fidanların 3 liradan satılacağını ve projeden bir kişinin en fazla bin fidandan haydanabileceğini söyledi. Fidanları alabilmek için tapulu tarlanız ve kiralama yaptığınız yerlere dikmek kaydıyla fidanlar verilecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar